Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:53 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 11:18

Σε καλο κλίμα οι επαφές δήμου Αγρινίου και Χαρίλαου Τρικούπη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συζητήσεις των ιθυνόντων του «Χαρίλαου Τρικούπη» και των αρμοδίων του δήμου Αγρινίου για το ενδεχόμενο φιλοξενίας της ομάδας μπάσκετ του Μεσολογγίου στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης αναγκάζεται να ξεσπιτωθεί για τους αγώνες που θα δώσει ως γηπεδούχος την ερχόμενη σεζόν στην πρώτη κατηγορία, την Basket League. Mια εξέλιξη που δεν ικανοποιεί βέβαια κανέναν στο Μεσολόγγι, φαντάζει ωστόσο αναπόφευκτη καθώς το κλειστό της πόλης δεν πληροί τις προδιαγραφές.

Το θέμα του γηπέδου «καίει» στο Μεσολόγγι, προκαλεί αντιπαραθέσεις ενώ απασχόλησε και την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ιεράς Πόλεως όπου επικράτησε ένταση και απο την οποία προέκυψε το συμπέρασμα πως ο Χαρίλαος Τρικούπης καλείται  να ψάξει για έδρα τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες της μπασκετικής σεζόν και οφείλει να εξετάσει για το ενδεχόμενο αυτό γήπεδα άλλων πόλεων. Σκέψεις υπάρχουν για την Πάτρα που έχει τις προδιαγραφές ακόμη και για την Άρτα ωστόσο πρυτανεύει η άποψη πως το Αγρίνιο θα είναι η λογικότερη λύση.

Την προοπτική αυτή η δημοτική αρχή Αγρινίου αντιμετωπίζει ευνοϊκά ενώ λέγεται πως οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις έγιναν πριν από αρκετούς μήνες. Πλέον έχουν ανοίξει για τα καλά οι δίαυλοι επικοινωνίας, υπήρξε συνάντηση και όλα θα κριθούν τις επόμενες δυο εβδομάδες. Ο στόχος κοινός, τουλάχιστον ο Τρικούπης να μείνει στο Νομό του.

Ωστόσο και το γήπεδο του ΔΑΚ Αγρινίου με τα σημερινά δεδομένα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αγώνα της Basket League αλλά η δημοτική αρχή προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις που θεωρούνται εφικτές. Αυτές αφορούν την ανάπτυξη περισσοτέρων θέσεων, τουλάχιστον 1.200 απαιτεί ο ΕΣΑΚΕ, τη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων για τις μεταδόσεις της ΕΡΤ, έργα ηλεκτροφωτισμού και κάποιες ηλεκτρολογικές προσαρμογές.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή σε περίπτωση που ο Χαρίλαος Τρικούπης αγωνιστεί στο Αγρίνιο θα επιδιώξει την εύρυθμη λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης και την «ισορροπία» με τις ομάδες του Αγρινίου που την χρησιμοποιούν όπως ο ΑΟ.

Μιλώντας πάντως στο agrinionews.gr o αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης σημείωσε πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο με στόχο αν η συνεργασία επιτευχθεί να είναι και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1587 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 12:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.