Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 14:00

Ναύπακτος: Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ιδρύματος Μπότσαρη και Παρατηρητηρίου Οδικών αξόνων για τη διοργάνωση κοινών δράσεων και εκδηλώσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο, 27/06/2020 υπογράφτηκε στην Ναύπακτο, Προγραμματική Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη, εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο του κ. Ιωάννη Μπανίκα, του Πανεπιστημίου Πατρών (τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων), εκπροσωπούμενου από τον καθηγητή κ. Βασίλειο Βουτσινά και του Παρατηρητηρίου Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, εκπροσωπούμενου από τον Πρόεδρο του κ. Αθανάσιο Μπέλλα. Η υπογραφή της Συμφωνίας έγινε παρουσία και άλλων μελών του ΔΣ του Ιδρύματος.

Κύριοι σκοποί της υπογραφείσας Συμφωνίας είναι η από κοινού διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων σχετικά με τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, η παραγωγή πολιτισμικού υλικού και η διενέργεια ιστορικής έρευνας γύρω από τη Ναυμαχία, καθώς και ο εμπλουτισμός της μόνιμης συλλογής του Πύργου Μπότσαρη, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, με ιστορικά ντοκουμέντα και αντικείμενα, τόσο από την περίοδο της Ναυμαχίας, όσο και από τη συμβολή των Σουλιωτών στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 κατά των Τούρκων.


Σημαντική αναμένεται να είναι η συμβολή του Πανεπιστημίου Πατρών στην εν γένει πολιτιστική διαχείριση του εμβληματικού μουσείου της ιστορίας της Ναυμαχίας του Lepanto που στεγάζεται στον Πύργο Μπότσαρη, που φιλοξενεί μόνιμη έκθεση ιστορικών και καλλιτεχνικών αντικειμένων αναφερόμενων στο μέγα αυτό ιστορικό γεγονός της ευρωπαϊκής ιστορίας και η οποία είναι η μοναδική στον Ελλαδικό χώρο. Ήδη, έχει δρομολογηθεί ο προγραμματισμός εκδηλώσεων για την επόμενη χειμερινή σεζόν, καθώς και η ευρύτερη προβολή του Ιδρύματος και του Πύργου Μπότσαρη μέσω των κοινωνικών δικτύων και άλλων μέσων

nafpaktianews.gr

Διαβάστηκε 1051 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.