Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:55 μμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 13:11

Φώτης Κωστούλας: Έχουμε δεινοπαθήσει!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Φώτης Κωστούλας.

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού σχολίασε τη δίκη για τα στημένα παιχνίδια ενώ έκανε και αναφορά στον αγώνα με τον Λεβαδειακό με διαιτητή τον Γιάννη Κάμπαξη στις 9 Μαρτίου 2014.

Τι έγινε στο Λεβαδειακός-Παναιτωλικός με τον Κάμπαξη:

«Τι έγινε; Έγινε ότι ενώ προηγούμασταν από νωρίς, ήθελε ο Κάμπαξης – όχι μόνος του – να το κάνει να νικήσει ο Λεβαδειακός. Δυο κόκκινες, φάουλ ανύπαρκτα, πέναλτι. Με σφυρίγματα από άλλες χώρες και κόσμους, το φτάσαμε ως τις καθυστερήσεις. Από ανύπαρκτο φάουλ έγινε το 1-1 και στο 95 με ένα ανύπαρκτο πέναλτι έγινε το 2-1. Κατά τη γνώμη μου είναι ένας άθλιος διαιτητής. Αυτή είναι η άποψή μου.

Εκείνη τη φορά είπα ότι θεωρώ ότι ο Κάμπαξης ήταν σε μισθοφορική υπηρεσία. Δεν βάζει κανείς το κεφάλι του στον τορβά χωρίς λεφτά. Δεν έχω στοιχεία, αλλά αυτό λέει ο κοινός νους. Ο Κομπότης ήταν πρόεδρος του Λεβαδειακού και δεν κολλάει πουθενά. Αυτή είναι η υποψία μου».

Ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση για τον Παναιτωλικό;

«Για εμάς δεν υπήρχε μεμονωμένη περίπτωση. Έχουμε δεινοπαθήσει από διαιτησίες τέτοιου τύπου. Ο Παναιτωλικός έκανε 4 χρόνια για να ανεβεί από τη Γ’ στη Β’ Εθνική. Ενώ χρειαζόταν μπάτζετ ύψους 800-900 χιλιάδων ευρώ, εγώ έδινα 3 εκατομμύρια. Άλλες ομάδες, χειρότερες, ανέβαιναν γιατί είχαν καλύτερα σφυρίγματα».

Τον πλησίασε κανένας για να προσφέρει «βοήθεια»;

«Έλεγα δεν μπαίνω σε κουβέντα με κανέναν. Αν ανέβουμε, ανεβήκαμε. Αν όχι, φεύγω. Καλοθελητές υπάρχουν παντού. Ξέροντας πως γίνεται η δουλειά στην Ελλάδα, θέλουν να βοηθήσουν. Είπα μην τολμήσει κάνεις να σηκώσει τηλέφωνο για κάτι τέτοιο».

Υπάρχουν στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα;

«Όλα αυτά που διαβάζουμε στον Τύπο είναι φαντασιώσεις; Πώς κλέβονταν τα πρωταθλήματα, πώς πέφτανε οι ομάδες. Θέλανε να πέσουμε και πέσαμε. Δεν έχω στοιχεία, αυτή είναι η άποψή μου. Έτσι γίνονται».

Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Δεν είναι μόνο οι μικρές ομάδες που υποφέρουν αλλά και οι μεγάλες. Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχασαν πρωταθλήματα που άξιζαν. Είναι θέμα εξουσίας και χρήματος. Αυτό κάνει κουμάντο στην κοινωνία, αυτό και στο ποδόσφαιρο».

Θα μπει κανείς στη φυλακή για τα στημένα παιχνίδια;

«Δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Θα είναι το γεγονός του αιώνα».

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 1341 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.