Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 23:41

«Παίζει» Αγρίνιο ο «Χαρίλαος Τρικούπης»;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κρούση στο Δήμο για φιλοξενία της ομάδας του Μεσολογγίου στο ΔΑΚ Αγρινίου

Χωρίς απαντήσεις για τα έργα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου το δημοτικό συμβούλιο στο Μεσολόγγι

Σε αναζήτηση έδρας εκτός Μεσολογγίου ο «Χ. Τρικούπης»

Χωρίς θετική έκβαση από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, η ομάδα μπάσκετ του «Χαρίλαου Τρικούπη», που θα αγωνιστεί στη Basket League εκπροσωπώντας για πρώτη φορά την Αιτωλοακαρνανία στη μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ, αναζητά την έδρα της για τη νέα σεζόν, αφού η ανακατασκευή του ΔΑΚ Μεσολογγίου φαίνεται πως δεν θα προλάβει την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πλέον η διοίκηση της ομάδας, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Σ» συζητά το ενδεχόμενο και έχει έρθει ήδη σε μια πρώτη διερευνητική επαφή με τους αρμοδίους του Δήμου Αγρινίου, ώστε να χρησιμοποιήσει το κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου ως έδρα της στο νέο πρωτάθλημα.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, το βράδυ της Τρίτης 1/7, η διοίκησης της μεσολογγίτικης ομάδας δεν έλαβε τις απαντήσεις, που θα ήθελε αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στο γήπεδο του ΔΑΚ Μεσολογγίου, που απαιτούνται ώστε το γήπεδο να πληροί τις προδιαγραφές του πρωταθλήματος της Basket League. Μάλιστα φαίνεται πως ακόμη και σήμερα δεν έχουν ετοιμαστεί καν οι μελέτες για τα απαιτούμενα έργα. Μάλιστα η πρόεδρος του «Χαρίλαου Τρικούπη» Βασιλική Μπελέκου άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή Μεσολογγίου, κάνοντας λόγο για συνεχείς συσκέψεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να γίνεται ακόμη και σήμερα λόγος για γραφειοκρατικούς σκοπέλους από τη πλευρά του δήμου Μεσολογγίου. Έτσι η συνεδρίαση απέβη άκαρπη και μάλιστα έγινε φανερή και η ρήξη στις σχέσεις της ομάδας με τους παράγοντες της δημοτικής αρχής.

Από τη μεριά της πάντως η ομάδα του «Χ. Τρικούπη» βιάζεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της έδρας, καθώς όσο αυτό παραμένει μετέωρο, βρίσκεται στον αέρα ο σχεδιασμός της ομάδας για την νέα σεζόν σε θέματα που αφορούν την προετοιμασία, τους χορηγούς κτλ. Έτσι μετά τις συζητήσεις που έγιναν στην Πάτρα, οι άνθρωποι της μεσολογγίτικης ομάδας συζητούν και την περίπτωση του Αγρινίου, η οποία μάλιστα φαίνεται να είναι και πιο φθηνή από αυτή της Πάτρας. Όπως πληροφορείται η «Σ» η πρώτη κρούση προς το Δήμο Αγρινίου ήδη έγινε και ο δήμος Αγρινίου δεν εμφανίζεται αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Οι εργασίες που απαιτούνται στο ΔΑΚ Αγρινίου, προκειμένου να φιλοξενηθούν αγώνες της μεγάλης κατηγορίας του μπάσκετ, είναι σχετικά περιορισμένες και χωρίς απαγορευτικό κόστος, καθώς μιλάμε για μη μόνιμη προσθήκη εξέδρας και τη δημιουργία υποδομών – θέσεων για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων. Ο δήμος Αγρινίου, φαίνεται πως ενδιαφέρεται αρχικά η πιθανή παρουσία του «Χαρίλαου Τρικούπη» στο Αγρίνιο να μην «διαταράξει» το πρόγραμμα των προπονήσεων και των αγώνων των ομάδων του Αγρινίου. Αν λοιπόν βρεθεί μια φόρμουλα, σε αυτά τα θέματα, όπως και στα κόστη των εργασιών και λοιπών λειτουργικών εξόδων, τότε μάλλον ο δήμος Αγρινίου «καλοβλέπει» την παρουσία του Αγρινίου, μέσω της μεσολογγίτικης ομάδας, στην μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ.

Εξάλλου «πίσω» από τους τέτοιου επιπέδου αγώνες υπάρχουν και ευρύτερα οφέλη για μια πόλη. Πέρα από την προβολή της πόλης, η φιλοξενία των αντίπαλων ομάδων, διαιτητών, παραγόντων του αθλήματος και πιθανά φιλοξενούμενων φιλάθλων σε ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης ίσως να μην είναι ευκαταφρόνητο μέγεθος στις δύσκολες εποχές που διανύει συνολικά η οικονομία. Ο δήμος Αγρινίου εξάλλου είχε ανέκαθεν μια τέτοια στόχευση με διοργανώσεις όπως το Final Four του Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών το 2015 ή η διοργάνωση  στο ΔΑΚ Αγρινίου των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης: Αντίθετα με τις προσδοκίες μας, δεν πήραμε απαντήσεις

Η ομάδα του Μεσολογγίου ενημερώνοντας τους φιλάθλους της σχολίασε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως εξής:

Όπως γνωρίζετε, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε τις θέσεις μας, πάνω στο πλέον σημαντικό ζήτημα, που απασχολεί τον κόσμο της πόλης μας, την ανακατασκευή του ΔΑΚ Μεσολογγίου.

Παίρνοντας τον λόγο, η πρόεδρος της ομάδας κα Μπελέκου, προχώρησε σε μία σύντομη αναδρομή, αναλύοντας με στοιχεία, ονόματα και ημερομηνίες, το αδιέξοδο το οποίο, κόντρα σε όλες τις προσδοκίες μας, διαφαίνεται μπροστά μας.

Το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε αόριστες διαβεβαιώσεις, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσης, κάτι που όχι μόνο καθιστά αδύνατο τον οποιονδήποτε σχεδιασμό της ομάδας, αλλά επίσης φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο της εξορίας μας από την πόλη του Μεσολογγίου, σε μία ιστορική, για όλους, χρονιά.

Αντίθετα με τις προσδοκίες μας, ούτε χθες πήραμε απαντήσεις. Ζητάμε την άμεση έναρξη των εργασιών με σαφές χρονοδιάγραμμα και καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του έργου. Ο χρόνος ήταν με το μέρος μας και τώρα είναι αμείλικτα απέναντι μας.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1419 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.