Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:05 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 23:39

ΚΚΕ – Αγρίνιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Καταδικάζουμε το απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων» τόνισαν μεταξύ άλλων στελέχη του ΚΚΕ νωρίτερα, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που διοργανώθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο δίνοντας παράλληλα και το στίγμα της κινητοποίησης.

“Είναι ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Είναι ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής”, ανέφεραν συμπληρώνοντας πως:

«Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις –με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα– για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών λαϊκών αναγκών».

Ωστόσο μέσα από την συγκέντρωση του Αγρινίου «έστειλαν» το μήνυμα και για τη συνέχεια που θα υπάρξει επί του θέματος δηλώνοντας: «Είναι όμως βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και, πολύ περισσότερο, θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο εν λόγω νομοσχέδιο».

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης στο Αγρίνιο ήταν ο Παναγιώτης Σταθελάκης, Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Πάνος Σταθολάκης  

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1111 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.