Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:17 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 19:33

Συνεργαζόμαστε, δεν συνδιοικούμε το Δήμο… Απάντηση της δημοτικής αρχής Ι.Π. Μεσολογγίου στις αιτιάσεις της κας Δασκαλή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά από ανακοίνωση – δελτίο Τύπου της Προέδρου της Δ.Κ. Μεσολογγίου Όλγας Δασκαλή είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις δέουσες διευκρινήσεις και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Διότι η κριτική της κας Δασκαλή είναι αβάσιμη, άδικη και παραποιεί τα πραγματικά γεγονότα.

Η νέα δημοτική αρχή έχει δηλώσει και επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι σέβεται και κινείται απαρέγκλιτα πάνω στους άξονες των θεσμικών αρμοδιοτήτων και ευθυνών της όπως τις καθόρισε ο νομοθέτης. Και το ίδιο καλεί να πράξουν και τα προεδρία των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων όπως και αυτό της Κοινότητας Μεσολογγίου.

Στα πλαίσια της επιδιωκόμενης καλής συνεργασίας με όλους τους προέδρους τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων ο κ. Δήμαρχος έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου να αποστέλλουν τις σχετικές προσκλήσεις για συμμετοχή σε Επιτροπές κλπ., προς ενημέρωσή τους. Τυχόν παραλείψεις που ενδεχομένως να έχουν γίνει δεν οφείλονται σε κάποια σκόπιμη ενέργεια και οι οδηγίες είναι να υπάρχει η μέγιστη δυνατή διάχυση και ενημέρωση.

Σε ότι αφορά τις αιτιάσεις της κας Δασκαλή για την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην εργασία καθαρισμού των ακτών τα πραγματικά δεδομένα είναι τα εξής:

Αν και η Δημοτική Κοινότητα δεν έχει κανένα καθοριστικό και αποφασιστικό ρόλο, εντούτοις στην εισήγηση της υπηρεσίας προβλέφθηκε και η δική της «πιστοποίηση» και υπογραφή.

Ήταν μια κίνηση που έγινε εκ του περισσού στα πλαίσια της επιδιωκόμενης καλής συνεργασίας. Δεν θα επαναληφθεί όμως καθώς η Δημοτική Κοινότητα μπορεί και πρέπει να ενημερώνεται, να διαβουλεύεται, να εισηγείται, αλλά δεν αποφασίζει. Διότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την υπ’ αριθμ. 88/21-8-2019 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών δεν προκύπτουν αποφασιστικές αρμοδιότητες σε τέτοιου είδους εργασίες.

Ουδείς εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ουδέποτε και σε κανένα θεσμικό ή μη παράγοντα αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες, στοιχεία και ενημέρωση στα θέματα του Δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος Μεσολογγίου προσωπικά έχει συζητήσει και ενημερώσει αρκετές φορές το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου.

Στην προκειμένη περίπτωση του περιστατικού, που επικαλείται η κα Δασκαλή, την περασμένη Τρίτη κατά την απρογραμμάτιστη επίσκεψη της στο γραφείο του κ. Δημάρχου, της γνωστοποιήθηκε από την αντιδήμαρχο κα Μελαχρή και από τη γραμματεία ότι ο κ. Δήμαρχος είχε επείγουσα υπηρεσιακή σύσκεψη για το θέμα του Κλειστού Γηπέδου Μεσολογγίου. Κάτι που και μόνη της μπορούσε να διαπιστώσει και ότι ήταν αδύνατο να διακόψει, πλην έκτακτης ανάγκης. Θεωρήθηκε λοιπόν ότι αυτό έγινε αντιληπτό εκ μέρους της, πλην όμως η ίδια προφανώς δεν αντελήφθη ή δεν θέλησε να αντιληφθεί ότι υπάρχουν κρίσιμες προτεραιότητες. Και έκρινε δέον να δώσει δημοσιότητα και περαιτέρω διάσταση που επιεικώς την χαρακτηρίζουμε μη αρμόζουσα, άδικη και σίγουρα εκτός κλίματος συνεργασίας.

Καταλήγοντας η δημοτική μας αρχή είναι σε ανοιχτή γραμμή και επικοινωνία με όλα τα τοπικά συμβούλια. Τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν και μεταφέρονται από τους δημότες τα γνωρίζει και της εκθέτονται στη νιοστή.

Αντίπαλος όλων μας όμως είναι οι παθογένειες. Είναι κρίμα, άσκοπο και άδικο να σπαταλούνται δυνάμεις και ενέργεια για την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων με αφορμή τέτοια γεγονότα. Μόνο με την ειλικρινή συνεργασία θα δρομολογήσουμε καλύτερες λύσεις.

Διαβάστηκε 960 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.