Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 18:17

«Φρένο» της Αποκεντρωμένης σε μετακινήσεις υπαλλήλων του δήμου Ναυπακτίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέρος των αποφάσεων του δημάρχου Ναυπακτίας, δύο συγκεκριμένα, που πάρθηκαν κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και αφορούσαν στις μετακινήσεις υπαλλήλων και την αλλαγή θέσεων στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν πέρασαν όπως έγινε γνωστό χθες από το έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emprosnews.gr η εξέλιξη και το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίστηκε η ακύρωσή τους είναι το πως για να αλλάξει κάποιος από τη θέση του προϊσταμένου δεν αρκεί η απόφαση του δημάρχου, έστω κι αν πρόκειται για αναπληρωτής, αλλά πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Η απόφαση αυτή στην ουσία τώρα οδηγεί το δήμο στο επόμενο στάδιο των δική του ενεργειών, το οποίο και θα λάβει χώρα όπως πληροφορούμαστε το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να «υπερασπιστεί» τα πεπραγμένα του.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως για το θέμα αυτό, το οποίο συνιστά σε αυτή τη φάση δικαίωση για εργαζόμενο που άλλαξε θέση, είχε ζητηθεί μέσω του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας-Δωρίδα και η άποψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία και απεστάλη προ λίγων ημερών. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαστε, το συνδικαλιστικό όργανο σημείωνε στις παρατηρήσεις του πως καλώς προσέφυγε ο εργαζόμενος, καθώς η απόφαση του δημάρχου δεν είχε σαφή, ειδική και επαρκή αιτιολόγηση.

«Οι κ.κ. Γκίζας-Μπουλές για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν την «νικανότητα και την ασχετοσύνη» της Δημοτικής Αρχής», ανέφερε σε σχόλιό του ο Α. Κοτσανάς, σημειώνοντας πως κατέπεσαν οι εν λόγω αποφάσεις ως μη σύννομες. «Τελικά διερωτόμαστε πότε θα σταματήσει αυτός ο επικίνδυνος κατήφορος της Δημοτικής Αρχής κ. Γκίζα;», κατέληγε με ερώτημά του.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ

Πηγή: emprosnews.gr

Διαβάστηκε 952 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.