Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:51 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 14:06

Νέο ΔΣ στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γερ. Θωμάς: Η νέα διοίκηση σηματοδοτεί την επιθυμία του ΥΠΕΝ για ανάδειξη του ΚΑΠΕ σε βασικό συμβουλευτικό φορέα για την υλοποίηση του ΕΣΕΚ.

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Σπύρος Οικονόμου
Αντιπρόεδρος: Διονύσης Ασημακόπουλος
Μέλος: Δημήτριος Σαντιξής
Μέλος: Άρης Τσικούρας
Μέλος: Γιάννης Βουγιουκλάκης

Ο κ. Θωμάς δήλωσε σχετικά: «Τα πρόσωπα που επιλέξαμε για το ΚΑΠΕ συνθέτουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο υψηλού επιπέδου. Όλοι διαθέτουν πλούσια επαγγελματική εμπειρία και εξειδίκευση σε διαφορετικά αντικείμενα, που σχετίζονται με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο ΔΣ του Κέντρου, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα έχοντας ως βασική αποστολή την αναβάθμιση του ΚΑΠΕ, με την οικοδόμηση νέου οράματος και στρατηγικής. Στόχος είναι να αποτελέσει τον βασικό συμβουλευτικό φορέα που θα συνδράμει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Το ΚΑΠΕ, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού του καλείται να επικεντρωθεί στους βασικούς πυλώνες της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, δηλαδή την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας».

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των μελών του ΔΣ:

Ο δρ. Σπύρος Οικονόμου είναι Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διδάκτωρ Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστήμιου της Λουβαίν. Είναι ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ταμείο της Ενέργειας σε καινοτομικά έργα Fast Track to Innovation(FTI). Έχει εργαστεί σε Ερευνητικά Κέντρα (ΕΚΕΤΑ, ΕΚΕΠΥ), στη βιομηχανία (PyroGenesis, Raycap, Terragon Gulf) και ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων (ecoinnovations) στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο καθ. Διονύσης Ασημακόπουλος, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, είναι ομότιμος καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων. Είναι μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, με εξειδίκευση –μεταξύ άλλων- σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, ΑΠΕ και περιφερειακού ενεργειακού σχεδιασμού. Είναι κάτοχος πτυχίου φυσικής από το ΑΠΘ, μεταπτυχιακού στην Ανάλυση Συστημάτων από το Queen Mary College και διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Ο κ. Δημήτριος Σαντιξής, εκπρόσωπος της ΔΕΗ, είναι έμπειρο στέλεχος του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα, με θητεία σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων έχει χρηματίσει Αντιπρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Magna Trust Securities, επικεφαλής της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στην Αλβανία. Αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος και ιδιοκτήτης του επενδυτικού fund Interbalkan Capital. Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Άρης Τσικούρας, εκπρόσωπος του ΣΕΒ, είναι σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ», υπεύθυνος για τη ανάπτυξή της στις αγορές της Λατινικής Αμερικής. Έχει θητεύσει επί 19 έτη σε υψηλόβαθμες θέσεις στην εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων McKinsey σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Ρίο ντε Τζανέιρο. Ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας και στη βιομηχανία υψηλής ενεργειακής έντασης, έχοντας εργαστεί σε αρκετές χώρες πάνω σε ζητήματα αναμόρφωσης και ενεργειακής πολιτικής, στη ρύθμιση των αναπτυσσόμενων ενεργειακών αγορών, στις ρυθμιστικές στρατηγικές, κ.α. Ο κ. Τσικούρας διαθέτει πτυχίο Μηχανικής, Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Οξφόρδη, καθώς και από το Πανεπιστήμιο Stanford.

Ο δρ. Γιάννης Βουγιουκλάκης είναι ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα ΑΠΕ και ενεργειακής αποδοτικότητας, ρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και οικονομικών της ενέργειας. Είναι ένας εκ των βασικών συγγραφέων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) . Είναι στέλεχος της GIZ, υπεύθυνος για προγράμματα τεχνικής βοήθειας σε θέματα ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας στην Ελλάδα. Μέλος του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διαβάστηκε 1396 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία