Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:19 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 14:04

Ενεργοποιείται η Επιτροπή Ελέγχων για την ασφάλεια τροφίμων, ζωοτροφών και την υγεία των ζώων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλει για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Υπουργείου και τον εναρμονισμό της ελληνικής νομοθεσίας με το ενωσιακό δίκαιο προς όφελος του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας, υπέγραψε απόφαση με την οποία συγκροτείται η Συντονιστική Επιτροπή Επίσημων Ελέγχων (ΣΕΕΕ).

Έργο της ΣΕΕΕ είναι ο συντονισμός των κεντρικών αρμόδιων αρχών για την οργάνωση, την εποπτεία, τον συντονισμό και τη διενέργεια των επίσημων ελέγχων και των άλλων επίσημων δραστηριοτήτων που διεξάγονται για την εξακρίβωση της συμμόρφωσης με τους κανόνες που θεσπίζονται σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο με βάση τον Κανονισμό 2017/625 στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και των κανόνων για την υγεία και την καλή μεταχείριση των ζώων, την υγεία των φυτών και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Η ΣΕΕΕ είναι πενταμελής και απαρτίζεται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως πρόεδρο και τους Προϊστάμενους των Γενικών Διευθύνσεων Τροφίμων, Γεωργίας, Κτηνιατρικής και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ως τακτικά μέλη.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια διατάξεων (άρθρο 23) του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4691/2020 με τίτλο «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα και άλλες διατάξεις».

Σημειώνεται τέλος ότι ήδη υλοποιείται η β’ φάση για την αντιμετώπιση του μιμητισμού και των ελληνοποιήσεων που προβλέπει έναν αποτελεσματικότερο διοικητικό μηχανισμό διενέργειας των ελέγχων.

Διαβάστηκε 1306 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία