Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:57 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 13:23

Μητσοτάκης: Θα μας βρουν απέναντι όσοι έχουν παρερμηνεύσει το δικαίωμα στη δημόσια συνάθροιση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ελπίζω να σταθείτε στον δρόμο που χάραξε ο κ. Καμίνης και να κάνετε το σωστό στηρίζοντας την πρωτοβουλία» – Γεννηματά: «Μου κάνετε μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας; Νόμιζα μέχρι σήμερα ότι αυτή τη μάσκα τη φορά μόνο ο Τσίπρας»

Στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει το ζήτημα των διαδηλώσεων αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του με αφορμή την κριτική που του άσκησε η Φώφη Γεννηματά στη δική της δευτερολογίας.

«Αν κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει το δικαίωμα στην δημόσια συνάθροιση και το έχουν μετατρέψει σε δικαίωμα ταλαιπωρίας των υπόλοιπων πολιτών αυτοί θα μας βρουν απέναντι» είπε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής είπε «εσείς κάνετε ό,τι νομίζετε, το νομοσχέδιο αυτό θα ψηφιστεί απο την πλειοψηφία. Θα ενσωματώοσυμε προτάσεις που καταθέτετε. Είναι άλλο να καταθέτεις προτάσεις και άλλο να κρύβεσε πίσω απο αυτές για να αποφύγεις ευθύνες».

«Εδώ θα αποφασίσουμε με ποιους συντασσόμαστε. Τα δικαιώματα εργαζόμενων και μειοψηφιών είναι απόλυτα καταχυρωμένα. Εμείς αναφερόμαστε στην οριοθέτησή τους. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κανένα πλαίσιο για την οργάνωση των διαδηλώσεων. Σε όλους αυτούς που λένε όχι και δεν συζητούν τίποτα και θέλουν ανα πάσα στιγμή 50 άτομα να κλείνουν τους δρόμους – δεν μιλάμε για τις μεγάλες διαδηλώσεις – αν κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει το δικαίωμα στην δημόσια συνάθροιση και το έχουν μετατρέψει σε δικαίωμα ταλαιπωρίας των υπόλοιπων πολιτών αυτοί θα μας βρουν απέναντι» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς θα είμαστε εδώ με δημιουργική διάθεση να ενσωματώσουμε προτάσεις όχι όμως στην βάση απονεύρωσης του νομοσχεδίου. Ολοι κρινόμαστε όχι απο τα λόγια αλλά απο την στάση μας. Ελπίζω να σταθείτε στον δρόμο που χάραξε ο κ. Καμίνης και να κάνετε το σωστό στηρίζοντας την πρωτοβουλία» κατέληξε την αναφορά του στο θέμα ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν ξεχνώ ότι ήσασταν υπουργός του κ. Σαμαρά

Σχολίαζοντας το γενικότερο ύφος της Φώφης Γεννηματά στις σημερινές της τοποθετήσεις ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ με ενδιαφέρον την έντονα κριτική διάθεση που έχετε απέναντι στην παράταξή μας αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω ότι συνυπήρχαμε ως υπουργοί και ήσασταν υπουργός του κ. Σαμαρά. Τότε δεν τα λέγατε αυτά. Όταν κάνουμε άλματα στο παρελθόν να μην παρακάμπτουμε περιόδους που λόγω ανάγκης συγκυβερνήσαμε. Εσεί στο Υπ Αμυνας εμποδίσατε την μεταρρυθμιστική ατζέντα και την εξυγίανση της αμυντικής βιομηχανίας».

«Σας αντιμετώπισα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα που σας αξίζει. Το να ανεβάζεται τα ντεσιμπέλ δεν σας κάνει πιο αξιόπιστους. Η αναφορά μου σε μαγκάλια δεν ήταν προς εσάς. Ηταν προς άλλους και ελπίζω να μην καταλήξατε και εσεις σαν τους άλλους» πρόσθεσε.

Πρώτο μέλημα να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας

Απαντώντας στην κριτική για το πρόγραμμα Συν-Εργασία ότι ο εργαζόμενους θα χάσει 20% ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «θα χάσει το 8% για να δουλέψει το μισό χρόνο. Αυτό που κάνουμε έιναι να επιμεριστούμε το βάρος. Πρώτη ευθύνη το κράτος, μετά ο επιχειρηματίας και τελευταίος ο εργαζόμενος. Αν νομίζεται ότι με μαγικό ραβδί θα κρατήσουμε όλα τα εισοδήματα τότε ζείτε σε άλλο πλανήτη».

«Θα σας έλεγα ότι ως προς την προτεραιότητα που δίνουμε είμαστε μπροστά και πάνω σε σχέση με άλλες χώρες. Εγώ δεν είπα ότι η κυβέρνηση έγινε σοσιαλδημοκρατική. Είμαστε κεντροδεξιά κυβέρνηση. Ομως μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι το κράτος πρέπει να είναι παρεμβατικό όταν υπάρχει ανάγκη και καθόλου παρεμβατικό όταν δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν αυτό ενοχλεί όσους υποστηρίζουν ότι δήθεν η ΝΔ είναι το κακό τέρας είναι δικό τους πρόβλημα. Το δικό μας είναι να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας. Το πρώτο μας μέλημα στον τουρισμό είναι να διατηρηθεί ο ιστός. Να μην κλείσουν μονάδες. Να μην υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας. Ναι θα υπάρξει απώλεια εισοδήματος αλλά πρέπει να παραμείνουν οι θέσεις εργασίας».

Ως προς τον τουρισμό ο πρωθυπουργός επέκρινε την κυρία Γεννηματά γιατί άσκησε κριτική για το πρόγραμμα PLF για εντοπισμό «που είναι πρότυπο για άλλες χώρες». «Πρέπει να ξέρουμε για όλους όσοι έρχονται στην χώρα μας που ήταν και που θα είναι. Μην κάνετε σας παρακαλώ κριτική σε αυτή την εθνική προσπάθεια της χώρας. Η πολιτική προστασία βεβαίως έχει υποστήριξη και απο ένοπλες δυνάμεις. Δεν σας ταιριάζει αυτή η κριτική και δεν ταιριάζει στην χώρα».

Γεννηματά: Μου κάνετε μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας;

Η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε τη δευτερολογία της απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην δική του πρωτολογία λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν αφήνετε άνθρωπο να αγιάσει».

«Είπαμε να κάνουμε μία πολιτισμένη συζήτηση, αλλά όταν σας ακούω να μου κάνετε κριτική για «αντιπολίτευση με μαγκάλια και συσσίτια», δεν μπορώ να το αφήσω αναπάντητο κ. Μητσοτάκη. Γιατί, εσείς ξεκινήσατε το αντιμνημόνιο. Σας θυμάμαι στην πρώτη γραμμή στα «Ζάππεια». Τα δικά σας στελέχη ήταν στις πλατείες των αγανακτισμένων. Κάποτε, σ’ αυτή την αίθουσα πρέπει να λέγονται αλήθειες για την ιστορία και πώς φτάσαμε ως εδώ» συνέχισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας για το πρόγραμμα Συν-Εργασία και τις αναφορές Μητσοτάκη στην σοσιαλδημοκρατία η κυρία Γεννηματά είπε «ερχεστε κ. πρωθυπουργέ και μου λέτε για το Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας και μου κάνετε μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας; Νόμιζα μέχρι σήμερα ότι αυτή τη μάσκα τη φορά μόνο ο κ. Τσίπρας. Πολλοί τη ζηλεύουν τώρα που φαίνεται ότι είναι μοναδική πολιτική που δίνει λύσεις. Η πραγματική σοσιαλδημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής, παρουσίασε ένα Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας που διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν απολύσεις και δυσμενείς αλλαγές στους όρους σύμβασης των εργαζομένων».

Η Φώφη Γεννηματά επέμεινε και στο ζήτημα της λεγόμενης «λίστας Πέτσα» ζητώντας απαντήσεις στο «πόσα χρήματα και με ποια κριτήρια δόθηκαν σε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης; Δεν θα σταματήσουμε να ρωτάμε, αν δεν πάρουμε απαντήσεις. Πώς μοιράστηκαν τα 20 εκατ. ευρώ; Αν δεν μας πείτε, την άλλη Παρασκευή εδώ θα είμαστε πάλι και θα σας ξαναρωτήσω. Γιατί φαίνεται ότι πρέπει να σας ρωτάω συνέχεια για να έχουμε αποτελέσματα. Ίσως έτσι μάθουν και οι πολίτες».

«Όσον αφορά τον διάλογο με την Τουρκία, εμείς είμαστε διαχρονικά υπέρ του διαλόγου. Πρέπει να μας πείτε, όμως, κ. πρωθυπουργέ γιατί επιλέγετε να τον ανοίξετε τώρα, με την Τουρκία να έχει βάλει το πιστόλι πάνω στο τραπέζι».

protothema.gr

Διαβάστηκε 1339 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 13:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/