Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:19 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 11:52

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου: Τα συσσίτια θα λειτουργούν και φέτος για όλο το καλοκαίρι (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εθελοντών – εθελοντριών του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο προαύλιο χώρο του ναού κάτω από τον πλάτανο, στο χώρο μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτου.

Στην εισήγησή του ο π. Κωνσταντίνος Καντάνης ευχαρίστησε τις εθελόντριες για τη συνεχή προσφορά τους από το 2011 ως και σήμερα προσφέροντας πλέον των 400.000 μερίδων, ρουχισμό, σχολικά είδη, δέματα αγάπης σε όσους ανθρώπους της πόλης μας το είχαν ανάγκη.

Ευχαρίστησε τους πιστούς για τον εθελοντισμό τους ιδιαιτέρως τους τελευταίους μήνες που ο κορωνοϊός δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των συσσιτίων και το κλείσιμο των εκκλησιών προκάλεσε οικονομικό αδιέξοδο στην ενορία. Χαρακτήρισε ως θαυμαστό γεγονός ότι τα συσσίτια ανταπεξήλθαν αυτή τη περίοδο, εξήρε την βοήθεια της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου που προσέφερε για δυο εβδομάδες, από 10 – 26 Ιουνίου 100 μερίδες ημερησίως και έφερε ανακούφιση στα συσσίτια που έπρεπε να μαγειρεύουν μόνο τις υπόλοιπες 100 για αυτή τη περίοδο.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο αρκετές εθελόντριες και εξέφρασαν τις εμπειρίες που έζησαν στα συσσίτια. Όλοι μαζί έλαβαν την απόφαση να συνεχιστεί το συσσίτιο ολόκληρη την περίοδο του καλοκαιριού, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ελπίζοντας ότι ο Θεός και η φιλάνθρωπη κοινότητα του Αγρινίου θα συνεχίσουν να ενισχύουν αυτή τη προσπάθεια.

Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΥΣΣΙΤΙΑ

 

Διαβάστηκε 804 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.