Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:44 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 17:44

Απανωτά ραντεβού με όλο το ΥΠΕΝ ο Παπαναστασίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διήμερο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πέρασε ο Γιώργος Παπαναστασίου με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Αρχικά συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας του Υπουργείου για το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης και το ρόλο των δήμων στο  σχέδιο και κυρίως στο ζήτημα της ανάπτυξης ανάλογων υποδομών, κάτι στο οποίο ως χώρα είμαστε πάρα πολύ πίσω.

Χθες σειρά είχε ο ίδιος ο Υπουργός, καθώς το προεδρείο της ΚΕΔΕ, παρουσία και του Γ. Παπαναστασίου, συναντήθηκε με τον Κωστή Χατζηδάκη με αντικείμενο αυτή τη φορά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.Ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, το σχέδιο του οποίου βρίσκεται υπό κατάρτιση, οι εξελίξεις στα έργα που εκτελούνται ήδη ή πρόκειται να εκτελεστούν το επόμενο διάστημα κι αφορούν της νέες Μονάδες Επεξεργασίας και Διαχείρισης Απορριμμάτων, η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης και η δημιουργία «πράσινων σημείων» σε κάθε Δήμο, ώστε να μπορέσει η χώρα να ανταποκριθεί στην επίτευξη των εθνικών κι ευρωπαϊκών της στόχων όσον αφορά την ανακύκλωση ήταν σε γενικές γραμμές τα θέματα της ατζέντας. Ο φάκελος για την δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Στράτο και τη μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ είχε υποβληθεί προ πολλού και στη διάρκεια της χρονιάς να αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1024 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.