Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 11:18

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τα νέα φωτοβολταϊκά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την αναπτυξιακή εμπορική τράπεζα ProCredit επισφραγίστηκε με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, που προβλέπει τη χρηματοδότηση των νέων φωτοβολταϊκών έργων που κατασκευάζει η Ένωση Αγρινίου.

Πρόκειται για επένδυση άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ, ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του ενεργειακού αναπτυξιακού σχεδίου του Συνεταιρισμού, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πυρήνα αναζωογόνησης της τοπικής οικονομίας, με κάλυψη τοπικών αναγκών, με νέες θέσεις εργασίας και με διάχυση του παραγόμενου πλούτου.

Η ProCredit Bank στοχεύοντας σε βιώσιμες επενδύσεις, αφού μελέτησε τις προοπτικές των έργων και αφού διαπίστωσε ότι τα έργα της Ένωσης Αγρινίου και των Ενεργειακών της Κοινοτήτων είναι σύμφωνα και με τη δική της φιλοσοφία (Επιχειρηματική Ηθική και Περιβαλλοντικά Πρότυπα), σε θεμέλια διαφάνειας και κοινωνικής υπευθυνότητας, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τα έργα, γεγονός που με τον πλέον απόλυτο τρόπο διασφαλίζει τις 500 περίπου οικογένειες των Αιτωλοακαρνάνων μικρών και μεγαλύτερων επενδυτών, που μετέχουν στα νέα φωτοβολταϊκά.

Οι τελικές υπογραφές, από τον πρόεδρο του Α. Σ. Ένωση Αγρινίου κ. Θωμά Κουτσουπιά, την κα. Ελευθερία Ρηγοπούλου και τον κ. Teodor Μilkov Κaraivanov, ως εκπρόσωποι της ProCredit Bank, μπήκαν στα γραφεία του Συνεταιρισμού, με τον κ. Κουτσουπιά να κάνει λόγο για ένα νέο, ελπιδοφόρο και περισσότερο αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ένωση, αλλά και για την οικονομία του τόπου:

«Τα ενεργειακά έργα που κατασκευάζουμε, όπως και αυτά που έχουμε δρομολογήσει για το άμεσο μέλλον, απαντούν με αξιοπιστία στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Είναι ένα εθνικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο  στοίχημα, που σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον, με τη συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας, με την υποστήριξη της πολιτείας και με τη χρηματοδότηση της ProCredit Bank, με την οποία εγκαινιάσαμε σήμερα μια περίοδο συνεργασίας, που ευελπιστώ ότι θα είναι πολυεπίπεδη και μακράς διάρκειας, το κερδίζουμε. Θέλω θερμά να ευχαριστήσω την τράπεζα, η εμπιστοσύνη της οποίας στην Ένωση Αγρινίου αποτελεί τίτλο τιμής και αποδεικνύει την ίδια την αξιοπιστία των επενδύσεών μας».

Διαβάστηκε 2273 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.