Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:28 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 20:47

Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγγελόκαστρο: «Σε προχωρημένο στάδιο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Eλεύθερη προς αξιοποίηση η έκταση στο Αγγελόκαστρο, σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας

Η συζήτηση για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, με δεδομένο πως σε προτεραιότητα τίθεται, εκτός του Αγρινίου, το Πολεοδομικό Σχέδιο στη περιοχή του Αγγελοκάστρου, λόγω των στόχων της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και της δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου, αποτέλεσε τη αφορμή τα συζητηθεί και η ουσία των θεμάτων αυτών. Με τη σημαντικότερη «είδηση» να προκύπτει σε σχέση με το Επιχειρηματικό Πάρκο και την θετική γνωμοδότηση της Κτηματικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας για την παραχώρηση στο Δήμο Αγρινίου της έκτασης στο Αγγελόκαστρο.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξέπληξε «ανακαλύπτοντας» χρήματα, 500.000 ευρώ για την ακρίβεια, που είχαν δεσμευθεί για την ωρίμανση της μελέτης – δωρεάς του Χρ. Ράδου για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, κάτι που δεν υπήρξε ποτέ… και φυσικά διαψεύστηκε από το δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου Μάλιστα η επικεφαλής του “Αγρίνιο Μπορείς” έκανε και την αντιδιαστολή ότι με τη νέα κυβέρνηση, παρόλο που ήταν προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού η σύνδεση του Αγρινίου, από το Υπουργείο Υποδομών ξεχάστηκε, ενώ πριν το θέμα συζητούνταν…

Ο Γ. Παπαναστασίου απαντώντας υπενθύμισε στη Χρ. Σταρακά πως ο πρώην Υπουργός Χρ. Σπίρτζης είχε προαναγγείλει τα χρήματα για την ωρίμανση της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2019, κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ. Με το δήμαρχο Αγρινίου να επισημαίνει ότι από τότε το θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες… «Θέλω να δω αυτά τα χιλιάρικα που είναι στο ΠΔΕ; Αυτά είναι “αέρας”, όταν δεν υπάρχει μελέτη και κωδικός για το έργο. Είναι αυτά που λέμε, τα προεκλογικά, που τάζουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και για να μην παρεξηγηθώ από κάθε κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου. Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα πως είναι έργο εθνικού χαρακτήρα και υπάρχουν κι άλλες βαθμίδες πάνω από το έργο. Όσον αφορά το έργο αυτό καθεαυτό ο Γ. Παπαναστασίου εξάρτησε την υλοποίηση του έργου από τον τρόπο χρηματοδότησής του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτό πρέπει να δούμε επιλογές που θα είναι συμφέρουσες για τον τόπο μας» εννοώντας προφανώς ένα τρόπο χρηματοδότησης που δεν θα συνεπάγεται διόδια.

Αναφορικά με τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου και τη έκταση των 240 στρ. στην περιοχή του Αγγελοκάστρου, που διεκδικεί ο δήμος Αγρινίου για το σκοπό αυτό, ο Γ. Παπαναστασίου εκτίμησε ότι το θέμα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Ωστόσο ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Στ. Καμμένος τόνισε ότι με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια θα δοθεί λύσει στο ζήτημα που έμπαινε από το ΤΑΙΠΕΔ -σύμφωνα με πληροφορίες της παράταξής του- για το χαρακτηρισμό του χώρου στον πολεοδομικό σχεδιασμό. Ο Γ. Παπαναστασίου, απάντησε ότι αυτό ήταν μια δικαιολογία προκειμένου να μην προχωρήσει η παραχώρηση και πως δεν ετίθετο ζήτημα χαρακτηρισμού, αφού η έκταση αυτή είναι εκτός του ΓΠΣ Αγρινίου. Μάλιστα ο δήμαρχος Αγρινίου ανέγνωσε έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Αιτωλοακαρνανίας προς το Υπουργείο Οικονομικών από το οποίο προκύπτει ότι η θετική γνωμοδότηση για την παραχώρηση του ακινήτου, ενώ διευκρινίζεται σε αυτό ότι η έκταση βρίσκεται στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ Α.Ε. και δεν υφίσταται μίσθωση ή παραχώρηση και είναι ελεύθερη προς αξιοποίηση. Ενώ τέλος είναι αξιοσημείωτο πως στο έγγραφο αναφέρεται πως η πιθανή παραχώρηση και αξιοποίηση του ακινήτου θα επιλύσει και θέματα καταπατήσεων που είχε παρατηρηθεί κατά το παρελθόν.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1193 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.