Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:11 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 17:29

Εποχικοί εργαζόμενοι: Αναβολή στην υποβολή αιτήσεων για τα 534 ευρώ – Δείτε τις νέες ημερομηνίες και τους δικαιούχους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 7 Ιουλίου και όχι σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το μήνα Ιούνιο από τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό με δικαίωμα επαναπρόσληψης που είναι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ .

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι που έχουν επαναπροσληφθεί και έχουν τεθεί από τον εργοδότη σε αναστολή σύμβασης μπορούν να υποβάλλουν το ίδιο διάστημα τις υπεύθυνες δηλώσεις τους στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι και ο εργοδότης υπέβαλλε πρώτος την δική του δήλωση στο σύστημα «Εργάνη» από 7 έως 15 Ιουλίου.

1. οι εργαζόμενοι που έχουν επαναπροσληφθεί στο εποχικό ξενοδοχείο ή στο τουριστικό λεωφορείο αλλά ο εργοδότης τους έθεσε σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας,

2. οι εργαζόμενοι που είχαν απασχοληθεί το 2019 σε εποχική ξενοδοχειακή επιχείρηση και δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί καθώς η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν έχει ακόμη επαναλειτουργήσει. Οι συγκεκριμένοι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για να λάβουν την ειδική αποζημίωση για τον Ιούνιο είτε για όλο το μήνα ή για την περίοδο μέχρι την επαναλειτουργία της επιχείρησης

3. οι εργαζόμενοι με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας, που δεν θα επαναλειτουργήσουν καθόλου φέτος

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στο σύστημα «Εργάνη» από 7 έως 15 Ιουλίου με την οποία δηλώνουν:

• τους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούν σε αναστολή και

• τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, εφόσον έχουν επαγγελματική μίσθωση ακινήτου προς εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την υπεύθυνη δήλωση, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αυθημερόν, στους εργαζόμενούς τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της δήλωσης στο «Εργάνη».

Οι εργαζόμενοι υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr). Στην υπεύθυνη δήλωση συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη, τα οποία αντλούνται αυτόματα από το σύστημα «Εργάνη», και τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Επίσης, δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης ενοικίου.

eleftherostypos.gr

Διαβάστηκε 1473 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία