Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:17 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 17:29

Ο «Μεγάλος Περίπατος» του Αγρινίου: Από το Τρένο μέχρι το Πάρκο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όχι δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, που προωθεί ο Κώστας Μπακογιάννης με τις πεζοδρομήσεις που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στο κέντρο Αγρινίου.

Στο Αγρίνιο το θέμα των πεζοδρομήσεων είχε πει στην ατζέντα από το 2016, απλώς η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης καθυστέρησε πολύ και η εφαρμογή της συνέπεσε με το εγχείρημα του δημάρχου Αθηναίων, που δημιουργεί τόσες και τόσες αντιδράσεις.

Στο Αγρίνιο πάντως φαίνεται πως θα υπάρξουν «διορθώσεις» στην εφαρμογή των πεζοδρομήσεων είτε μέσω κάποιων αλλαγών στο κανονισμό λειτουργίας των πεζοδρόμων, είτε μέσω των αλλαγών, όπως στο φανάρι της οδού Παπαφώτη, προκειμένου να αμβλυνθούν ορισμένα προβλήματα που παρατηρήθηκαν.

Πάντως ο Μεγάλος Περίπατος, αν δεν ονομάστηκε ποτέ έτσι, φαίνεται πως είναι το διαχρονικό όραμα των δημοτικών αρχών του Αγρινίου. Με την δημιουργία μια διαδρομής, μέσω πεζοδρόμων στο «ιστορικό» κέντρο της πόλης, από τις Καπναποθήκες Παπαπέτρου και τον παλιό σταθμό του τρένου έως το Πάρκο.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 983 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.