Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:06 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 15:05

«Όταν οι γυναίκες Επιχειρούν: Καινοτομία και Δικτύωση»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

«Όταν οι γυναίκες Επιχειρούν: Καινοτομία και Δικτύωση»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου ICON WOM-EN – “Integrating Innovation and Promoting Cluster Organization in WOMen Enterprises”, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στις 12 το μεσημέρι διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την προώθηση και ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες, παρά τη θετική συμβολή τους στην οικονομία, εξακολουθούν να αποτελούν μειοψηφία στον χώρο, ενώ συχνά έρχονται αντιμέτωπες με διακρίσεις, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση και στερεί από την κοινωνία τη μέγιστη δυνατή συνεισφορά τους.  Ενδεικτικό είναι ότι το 2018 η ενίσχυση του συνολικού επιπέδου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα προήλθε αποκλειστικά από τους άνδρες, ενώ το ποσοστό γυναικείας επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων μειώθηκε σε 3,8% από 3,9% το 2017 (Έκθεση ΙΟΒΕ).

Στόχος του έργου ICONWOM-EN – “Integrating Innovation and Promoting Cluster Organization in WOMen Enterprises”, το οποίο χρηματοδοτείται κάτω από τον Άξονα Προτεραιότητας 1 – Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα, είναι η ενίσχυση και ενθάρρυνση της ανάπτυξης του επιχειρηματικού πνεύματος γυναικών στη Δυτική Ελλάδα, την  Ήπειρο, τα Ιόνια νησιά και την Απουλία της Ιταλίας. Στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει χαρτογράφηση της επιχειρηματικότητας των γυναικών και καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες και δυνητικοί επιχειρηματίες, ενώ θα αναπτυχθούν περιφερειακά δίκτυα και θα προταθούν λύσεις αντιμετώπισης.

Στο έργο συμμετέχουν πέντε εταίροι, με επικεφαλής την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με δύο Έλληνες εταίρους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Κέρκυρας, δύο Ιταλούς εταίρους την Εθνική Ομοσπονδία Βιοτεχνών ΜΜΕ του Μπάρι και τον Δήμο του Maglie.

Η ενημερωτική ημερίδα διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Απασχολησιμότητας.

Σε αυτήν θα απευθύνουν χαιρετισμό η  Γενική Γραμματέας Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) Μαρία Συρεγγέλα, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν επίσης οι Μαίρη Μιχοπούλου – Project Manager του έργου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Μάγδα Πετροπούλου, Γενική Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Περιφερειακό Επιμελητήριο, Άννα Μαρία Ρογδάκη, πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας, Ελπίδα Κόκκοτα, Ιδρύτρια MeXOXO, Ελισάβετ Γεωργίου, Ψυχολόγος, Ιδρύτρια “Be YourSelf.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom και η συμμετοχή σε αυτή είναι δωρεάν. Σε όλες/ους τις/τους συμμετέχουσες/οντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η προεγγραφή στην παρακάτω φόρμα: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1370 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 15:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.