Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  12:12 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 11:11

Αγρίνιο: Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτοκτηνοτρόφων στα γραφεία του ΕΛΓΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (Ο.Α.Σ.) Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού, διοργάνωσε σήμερα το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας, στο κατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο. Η κινητοποίηση εντάσσονταν στην πανελλαδική μέρα δράσης που αποφάσισε η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

Το βασικότερο αίτημα είναι, όπως δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι είναι: «ΕΛΓΑ, δημόσιος οργανισμός, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλα τα φυσικά φαινόμενα και νόσους», ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι ανέφεραν επιπλέον: «Στο νομό μας είναι τεράστιο το πρόβλημα της καρπόδεσης στα ελαιόδεντρα μετά τον καύσωνα, στις 19-21 Μαΐου. Η ζημιά στην καρπόδεση, ήρθε να προστεθεί στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι παραγωγοί ελιάς καλαμών και ελαιολάδου, εξαιτίας των χαμηλών τιμών και της μη διάθεσης του προϊόντος. Αυτές οι ζημιές και οι καταστροφές δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ».

Οι διεκδικήσεις των Αιτωλοακαρνάνων αγροτοκτηνοτρόφων, σύμφωνα και με τους ίδιους είναι:

·         Καταγραφή των καταστροφών και αποζημιώσεις στο ύψος των ζημιών.

·         Αποπληρωμή όλων των εκκρεμοτήτων από τον ΕΛΓΑ, για παλιότερες καταστροφές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί στο νομό.

·         Στελέχωση του ΕΛΓΑ με μόνιμο προσωπικό.

·         Πληρωμές για τα έξοδα κίνησης των εκτιμητών.

·         Οικονομική ενίσχυση παραγωγών και κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Διαβάστε περισσότερα στην Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 870 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.