Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:13 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 00:12

«Στα κάγκελα» οι φαρμακοποιοί για τις καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ζητούν παρέμβαση του υπουργού Υγείας

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς των φαρμακείων, ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Η έγκαιρη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς είναι «ζήτημα επιβίωσης για την πλειοψηφία των συναδέλφων», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος καταγγέλλει την «αδικαιολόγητη» καθυστέρηση στην πληρωμή των φαρμακοποιών μηνός Απριλίου από τον Οργανισμό, εν μέσω, μάλιστα, υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ο ΠΦΣ επισημαίνει πως «έχει κάνει παρέμβαση έγκαιρα στον ΕΟΠΥΥ και στο υπουργείο Υγείας για την διασφάλιση της αναγκαίας επιχορήγησης, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των φαρμακοποιών». Μάλιστα, «η έκτακτη επιχορήγηση εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα μεταβιβάστηκαν στο υπουργείο Υγείας, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γίνει έγκαιρα η πληρωμή μέχρι 30/6/2020».

Ωστόσο, «η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας, για άγνωστους σε εμάς λόγους, φέρνει συνεχώς και νέα γραφειοκρατικά εμπόδια για την μεταβίβαση των χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ. Απαίτησε την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ (κάτι που δεν ζήτησε σε προηγούμενη μεταβίβαση επιχορήγησης) και, όταν αυτή πραγματοποιήθηκε, αρνήθηκε και πάλι την μεταβίβαση χωρίς καμιά δικαιολογία και αποφάσισε να επιστρέψει την επιχορήγηση στο υπουργείο Οικονομικών!», αναφέρει ο ΠΦΣ.
«Αυτό φυσικά σημαίνει και νέα καθυστέρηση, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχτούμε» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σε συνέχεια των παραπάνω, «ο ΠΦΣ ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας, έτσι ώστε αύριο να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς των φαρμακείων – κόμβων υγείας».

protothema.gr

Διαβάστηκε 1013 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.