Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  5:30 πμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 17:07

Με ενστάσεις για τις πεζοδρομήσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To ζήτημα των πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης δεν θα μπορούσε να λείπει από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, που συνεδρίασε στον φυσικό του χώρο για πρώτη φορά μετά την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, κεκλεισμένων ομως των θυρών.

Από νωρίς τέθηκαν αρκετές παρατηρήσεις, πολλοί στάθηκαν στην οδό Βότση και στα φανάρια της Παπαφώτη και στα προβλήματα που δημιουργούν, ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου τόνισε πως πρόκειται για ένα μέτρο που ωφελεί τη ζωή των πολιτών.

Αρχικά, η κ. Σταρακά έθιξε στις ερωτήσεις της το ζήτημα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη, λέγοντας πως ξαφνικά στις αρχές καλοκαιριού εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις αποσπασματικά, χαρακτηρίζοντας το σκεπτικό βιαστικό ενώ σημείωσε ακόμη πως η βιασύνη αυτή ήταν αβάσιμη και αδικαιολόγητη.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το γεγονός πως δεν ενημερώθηκε το σώμα πριν τις τελικές αποφάσεις και την εφαρμογή.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο χρονικό διάστημα της έναρξης των εργασιών καθώς και στο κακό timing της εφαρμογή των πεζοδρομήσεων.

Ο κ. Παπαναστασίου απάντησε στον κ. Καμμένο λέγοντας πως είχε ενημερώσει στο προηγούμενο δημοτικό Συμβούλιο, σε σχετική ερώτηση του τελευταίου για το ξεκίνημα της εφαρμογής των πεζοδρομήσεων αλλά και το ξεκίνημα των εργασιών.

Οι πεζοδρομήσεις δεν θα πρέπει να είναι απόλυτες καθώς κάποιες σωστές τροποποιήσεις και διορθώσεις θα βοηθήσουν την κατάσταση συμπλήρωσε ο κ. Καζαντζής.

Το ζήτημα της οδού Βότση δεν θα μπορούσε να λείπει από τις ερωτήσεις που όπως ανέφεραν οι περισσότεροι πρόκειται για ένα δρόμο ήπιας κυκλοφορίας που κακώς αποκλείστηκε. Αυτό είναι άλλωστε και άποψη μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας που δυσανασχετεί.

Στα χαρακτηριστικά που δεν έχει το Αγρίνιο στάθηκε και ο κ. Μερμίγκης, λέγοντας πως πρέπει “να τα βάλουμε στο ζύγι τα περί ποιότητας ζωής” ενώ παράλληλα επέμεινε και στο “λάθος”, όπως το χαρακτήρισε του κλεισίματος της οδού Βότση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Καραμητσόπουλος λέγοντας πως για τους πεζόδρομους σε άλλες πόλεις λαμβάνονται υπόψιν ειδικές τοπικές συνθήκες όπως και η ρυμοτομία .

Τα συγκοινωνιακά μοντέλα δεν είναι σταθερά απάντησε ο κ Παπαναστασίου ενώ συμπλήρωσε πως “ένα μέτρο που ωφελεί τη ζωή μας αν πάρετε θετική στάση θα έχουν όφελος όλοι, θα γίνει μια σύγχρονη πόλη με συγκεκριμένη κατεύθυνση”.

Ακόμη, σημείωσε πως αν ήταν ανοιχτή η Βότση άλλοι δρόμοι θα είχαν επωμιστεί το βάρος και η γενική εικόνα δεν θα άλλαζε.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου υπογράμμισε ακόμη πως το ποιος θα μπαίνει και ποιος όχι στους πεζοδρόμους , δεν είναι θέμα συγκοινωνιακής μελέτης και πως αυτό βγαίνει από μία κανονιστική διάταξη που λέγεται κανονισμός πεζοδρόμων και ψηφίστηκε φέτος τα Χριστούγεννα στο δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας παράλληλα στους συνομιλητές του πως “πιάστηκαν αδιάβαστοι”. Ακόμη τόνισε κάτι που έχει επαναλάβει και κατά το πρόσφατο παρελθόν : Πως όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν σύννομες και άπαντες ήταν ενημερωμένοι.

https://www.agriniopress.gr/wp-content/uploads/2020/06/dimotiko-simvoulio-agriniou-1.jpg

https://www.agriniopress.gr/wp-content/uploads/2020/06/dimotiko-simvoulio-agriniou-3.jpg

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 960 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.