Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:49 μμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 16:46

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη, Μ. Σαλμά, στο αεροδρόμιο Ακτίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο αεροδρόμιο Ακτίου – Βόνιτσας βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων από και προς το εξωτερικό από την 1η Ιουλίου 2020.

Ο Διευθυντής του Αεροδρομίου, Νικόλαος Παύλου, την ξενάγησε στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, παρουσιάζοντας της τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την εξασφάλιση  της προστασίας του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων από τον COVID-19. Η κ. Σαλμά εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αρτιότητα των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, αλλά και για την ετοιμότητα του προσωπικού να δεχτεί τους πρώτους επιβάτες από το εξωτερικό, τηρώντας όλα τα πρωτοκόλλα ασφαλείας.   

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Εξάλλου, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Κατά τη χρονική περίοδο  από 18-6-2020 μέχρι και 27-6-02020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 162 έλεγχοι, υπό την εποπτεία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά.

Κατά τον έλεγχο δόθηκε ιδιαίτερη βάση στην τήρηση των μέτρων που αφορούν τρεις βασικές παραμέτρους και πιο συγκεκριμένα:

Α) Η αυστηρή τήρηση των αποστάσεων δηλαδή η αποστασιοποίηση μεταξύ των ατόμων σε δημόσιους χώρους, τουλάχιστον 1,5 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Β)  Επιμελές και σωστό πλύσιμο των χεριών και απολύμανση

Γ)  Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ορισμένους χώρους των επιχειρήσεων, όπως είναι ο χώρος του παρασκευαστηρίου και της κουζίνας και το σερβίρισμα.

Επίσης στο πλαίσιο του ελέγχου για την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας, που αφορά την λειτουργία ευαίσθητων δομών, όπως είναι τα ΜΦΗ, ΚΔΗΦ κ.λ.π. πραγματοποιήθηκαν συνολικά 14 έλεγχοι της περιοχής ευθύνης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχίσει τους ελέγχους και την ενημέρωση όλων των πολιτών για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την αποφυγή διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19.

Διαβάστηκε 779 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.