Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 19:26

Το σχέδιο του δήμου για την πεζοδρόμηση του λιμανιού στη Ναύπακτο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα από αυτή εδώ τη στήλη διαβάσατε πρώτη φορά για το σενάριο πεζοδρόμησης του δρόμου στο λιμάνι της Ναυπάκτου, και σήμερα είμαστε σε θέση να παραθέσουμε περισσότερες πληροφορίες για το τι δρομολογείται στο δήμο Ναυπακτίας, εκεί όπου φαίνεται πως είναι ειλημμένη η απόφαση φέτος το καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές παρεμβάσεις εφαρμογής του μέτρου. Οι εργασίες της ανάπλασης έχουν πείσει και τους πλέον επιφυλακτικούς ότι το λιμάνι είναι ένας εντελώς διαφορετικός τόπος χωρίς αυτοκίνητα, εξυπηρετώντας τόσο τους επαγγελματίες της περιοχής, όσο και τους πολίτες ή τους επισκέπτες της πόλης οι οποίοι απολαμβάνουν τον περίπατό τους στο πλέον κεντρικό σημείο της πόλης.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας έχει κλειδώσει την απόφασή του να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου, περιμένοντας από μέρα σε μέρα, όπως λένε οι πληροφορίες μας, τη μελέτη η οποία θα του δείξει το πως αυτό θα εφαρμοστεί στην πράξη. Άλλωστε έχει μιλήσει γι’ αυτό, τόσο στην τηλεδιάσκεψη που έγινε για τον τουρισμό, όσο και στη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο με επαγγελματίες του λιμανιού (πρόσφατα τα είπε και στην Ομοσπονδία), προαναγγέλλοντάς το στην ουσία. Οι τελευταίοι, δε, σε συζητήσεις που είχα μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες, με ένα στόμα τάσσονται υπέρ της πεζοδρόμησης, διαβλέποντας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα πολλαπλά οφέλη που θα έχουν, σεβόμενοι όμως όπως μου μετέφεραν και το δημόσιο χώρο, καθώς δεν είναι και λίγοι εκείνοι που έθεσαν την παράμετρο αυτή.

Οι δρόμοι

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν τεθεί διάφορα σενάρια στο τραπέζι, τα οποία εξετάζονται, με το επικρατέστερο να είναι αυτό για το οποίο σας μιλήσαμε και προ δύο εβδομάδων. Συγκεκριμένα η πεζοδρόμηση του λιμανιού, σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, θα συνεπάγεται αυτομάτως τη μονόδρομη κίνηση στην οδό Τζαβέλα από τα ανατολικά της πόλης προς τα δυτικά, και την ταυτόχρονη αντίθετη κίνηση των οχημάτων από τον Περιφερειακό της πόλης. Όπως πληροφορήθηκα, εναλλακτικά σενάρια επίσης εξετάζονται, όπως για παράδειγμα η μονόδρομη εναλλάξ κίνηση της Τζαβέλα με την υποστήριξη φαναριών, όμως αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να προκρίνεται.

Οι ώρες

Πέραν του πως, όμως, εξίσου σημαντικό είναι και το πότε στο δήμο επεξεργάζονται να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη παρέμβαση. Εδώ υπάρχουν για την ώρα πολλές σκέψεις, κάποιες εκ των οποίων σταδιακά θα περάσουν από τη θεωρία στην πράξη. Με δεδομένο πως ο δήμος θέλει την πρώτη υλοποίηση να λαμβάνει χώρα εντός του καλοκαιριού, αυτό που μας μεταφέρθηκε είναι πως στόχος είναι για αρχή να εφαρμοστεί η πεζοδρόμηση τα Σάββατα και την Κυριακή του Αυγούστου, με πιο πιθανό σενάριο ωρών από τις 9 το βράδυ ή λίγο πιο πριν το απόγευμα, έως νωρίς τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Στο πλαίσιο αυτής της πρότασης εξετάζεται να ενταχθεί και η Παρασκευή, αν όχι από την αρχή, τουλάχιστον στη συνέχεια.

Βούληση της δημοτικής αρχής είναι η πεζοδρόμηση, στην περίπτωση που λειτουργήσει καλά στην πράξη, να εξεταστεί και το εάν θα μπορούσε να εφαρμοστεί  και πέραν του καλοκαιριού, όπως για παράδειγμα το Σεπτέμβριο που ο καιρός ακόμα ενδείκνυται καθώς και τον Οκτώβριο όπου η πόλη έχει γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων (πχ εορτασμός Ναυμαχίας, παζάρια κλπ). Υπό το ίδιο πρίσμα ενδέχεται να αντιμετωπιστεί και η περίοδος των Χριστουγέννων, του καρναβαλιού και του Πάσχα, πάντα βέβαια με την υποσημείωση ότι η πόλη θα δείξει πως «σηκώνει» την εν λόγω παρέμβαση, αποκομίζοντας πολύ περισσότερα οφέλη από τα προβλήματα που μοιραία θα δημιουργηθούν.

Η σήμανση

Για όλα τα παραπάνω είναι ενήμερη και η τροχαία Ναυπάκτου, η οποία τουλάχιστον στην αρχή θα χρειαστεί να συνδράμει, και μάλιστα αρκετά. Το μεγαλύτερο ζήτημα, όπως είναι λογικό, εντοπίζεται στην κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά της πόλης, εκεί όπου όπως προείπαμε τα οχήματα θα χρειαστεί να μεταφερθούν στο περιφερειακό. Η σήμανση που θα τοποθετηθεί για να ενημερώνει πως το κέντρο της πόλης είναι κλειστό γι’ αυτή τη διαδρομή θα ξεκινά από τον Πλατανίτη και θα συνεχίζεται και εντός του οικιστικού ιστού, με την κυκλοφορία να αναμένεται να σταματά στην Αθ. Νόβα (πρώην Μεσολογγίου) στο ύψος της Κοτίνη.

Όλα τα παραπάνω, σήμερα που μιλάμε, βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και σύντομα ο δήμαρχος θα μιλήσει δημοσίως γι’ αυτά. Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος τουλάχιστον για τη δοκιμή του σχεδίου, καθώς αν δεν προχωρήσουμε κάποια στιγμή και σε αυτή, ποτέ δεν θα έχουμε συγκεκριμένα και μετρήσιμα δεδομένα για να σχεδιάσουμε ίσως καλύτερα τη Ναύπακτο του μέλλοντος. Αντιδράσεις σίγουρα θα εμφανιστούν, ήδη σε συζητήσεις που γίνονται κάποιοι δεν έχουν δει με καλό μάτι το σχέδιο, όμως σύντομα όταν το πλάνο οριστικοποιηθεί, τότε ο δημόσιος διάλογος θα μπει και σε άλλη βάση. Η «ε» σήμερα μπαίνει πιο βαθιά στο θέμα και τον ξεκινά…

emprosnews.gr

Διαβάστηκε 1057 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.