Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:26 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 17:14

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Να παραμείνει όρθιος ο πρωτογενής τομέας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απολογισμός δράσης και καθορισμός επόμενων ενεργειών κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Στην αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων ώστε να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας, να παραμείνει όρθιος τις κρίσιμες αυτές στιγμές και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να συνεχίσουν να παράγουν τα προϊόντα με ασφάλεια εστίασε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ. Παράλληλα, παρατέθηκε απολογισμός των δράσεων και των παρεμβάσεων του ΔΣ το περασμένο διάστημα, καθώς επίσης καθορίστηκαν και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν.

Η κουβέντα εστιάστηκε ιδιαίτερα, στους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να στηριχτούν οι τομείς της αγροτικής οικονομίας που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του Covid 19. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση λόγω της πανδημίας και παρουσιάστηκαν οι πρώτοι τριγμοί και αναταράξεις στα προϊόντα, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ με παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία κατέθεσε σειρά προτάσεων με έκτακτα μέτρα, που θα διασφάλιζαν την ασφάλεια των αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και των προϊόντων.

Σε αυτή την αβέβαιη περίοδο που διανύουμε, όπως τονίστηκε κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η στήριξη των παραγωγών, των συνεταιρισμών, των επιχειρήσεων, των τομέων που έχουν πληγεί για την επανάκαμψη του αγροτικού τομέα και την διασφάλιση της αυτάρκειας και ασφάλειας.

Επίσης, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον ΕΛΓΑ, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ όταν αυτό τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θα συμμετάσχει με συγκεκριμένες προτάσεις στην κατεύθυνση της αλλαγής λειτουργίας του προς όφελος του αγροτικού κόσμου.

Κατατέθηκε επίσης ο προβληματισμός σε φαινόμενα όπως αυτά που μεγάλος αριθμός ετεροεπαγγελματιών δηλώνει βοσκοτόπια στα βουνά με αποτέλεσμα να αποκτά δικαιώματα. Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά από την πολιτεία να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να διενεργούνται ουσιαστικοί και αυστηροί έλεγχοι.

Κατά την συνεδρίαση ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά, με κυριότερη ίσως τη νέα ΚΑΠ και τη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος, την ουσιαστική ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και του συνεταιρίζεσθαι, θέματα υποδομών και εξωστρέφειας του παραγόμενου προϊόντος. Επισημάνθηκε δε, ότι αυτή την περίοδο η χρηματοδότηση από τη νέα ΚΑΠ θα πρέπει να πηγαίνει κατ' ευθείαν στον κατά κύριο επάγγελμα και ενεργό αγρότη χωρίς να υπάρχουν "παράθυρα" για επιτήδειους.

Διαβάστηκε 919 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία