Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:52 μμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 21:26

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός σε ένα από τα ματς της χρονιάς παρουσιάστηκε και πάλι κατώτερος των περιστάσεων, δεν μπόρεσε να επικρατήσει του μαχητικού Αστέρα Τρίπολης (1-1) και με βάση το πρόγραμμα που έχει στην συνέχεια είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσο αφορά την μάχη παραμονής... Μουνάφο και Ντάουντα τα γκολ.

Πολύτιμο έδαφος στη «μάχη» της παραμονής απώλεσε σήμερα ο Παναιτωλικός, μετά το 1-1 που παραχώρησε στον Αστέρα Τρίπολης, που τον έφερε ισόβαθμο με την Ξάνθη και μόλις στο «+1» από τον Πανιώνιο.

Ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε με τον Φερνάντεθ κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσιγγάρα, Μαλή, Λιάβα, Κέβιν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντάλσιο, Ντίαζ στον άξονα, τους Ντουάρτε, Μουνιέ στα άκρα και τον Ρόσα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντάουντα.

Ο Μίλαν Ράσταβτς παρέταξε τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Πασαλίδη, Αντζουλά, Τασουλή στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Μπελόκ στα «6αρο-8άρια», τους Ντέλετιτς, Σίτο στα άκρα και τον Λουίς Φερνάντεθ σε ελεύθερο ρόλο μαζί με τον Κρέσπι στην επίθεση.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έδειξαν,ορμώμενοι προφανώς και από το μέγα κίνητρο που είχαν, πιο ορεξάτοι. «Έψαχναν» κυρίως τον Μουνιέ από τα δεξιά και επισκέφτηκαν 1-2 φορές με αξιώσεις τα καρέ του Αστέρα. Ο οποίος από την πλευρά του είχε τον Ντέλετιτς σε καλή ημέρα και αναζητούσε την κόντρα.

Στο 11' ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, όταν ο Σέρβος συνδυάστηκε με τον Μουνάφο και μάλιστα όχι από τα άκρα αλλά τον άξονα και ο Αργεντινός χαφ με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντεθ. Η παραπάνω εξέλιξη άλλαξε άρδην την ψυχολογία και πλέον οι Αρκάδες πατούσαν καλύτερα. Μάλιστα στο 30' βρέθηκαν κοντά στο 2-0 όταν ο Λουίς Φερνάντεθ έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή αλλά όταν σούταρε ο Λιάβας με σωτήριο τάκλιν διόρθωσε το λάθος του.

Κάπου εκεί τα «καναρίνια».... αφυπνίστηκαν. Πίεσαν ψηλά, έκλεισαν διαδρόμους και στο 33' έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ρόσα με ωραία κάθετη βρήκε τον Ντάουντα, που πέρασε τον Παπαδόπουλο και σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα. Το 1-1 έδωσε...ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι την ανάπαυλα έπαιξαν τον Αστέρα στο μισό γήπεδο, είχαν καλές στιγμές με τους Ντουάρτε, Ρόσα, αλλά η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 1-1.

Το δεύτερο μισό όμως ανήκε ως επί το πλείστον στον Αστέρα. Η είσοδος του Ριέρα που συνέκλινε κυρίως στα δεξιά δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα του Παναιτωλικού, ο οποίος από την πλευρά του αδυνατούσε να φανεί απειλητικός. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απώλεσαν ευκαιρίες, με κυριότερη τη διπλή των Κρέσπι, Ριέρα στο 71'. Ο πρώτος απείλησε και στο 79' και μόνο μετά το 80' οι «κυανοκίτρινοι» βγήκαν μπροστά. Πίεσαν, αλλά πλην μίας απευθείας εκτέλεσης φάουλ του Μπαϊροβιτς στις καθυστερήσεις, δεν δημιούργησαν κάποια ουσιαστική ευκαιρία.

MVP: Ο Ριέρα. Πέρασε στην ανάπαυλα και βρέθηκε παρτενέρ του Κρέσπι και προς τα αριστερά. Σε εκείνο το διάστημα ο Αστέρας δημιούργησε πάρα πολλά ρήγματα από την πλευρά του, πήρε πρωτοβουλίες και απώλεσε την πολύ καλή ευκαιρία του 71'.

Στο ύψος του: Η αμυντική τετράδα των Αρκάδων, που στο δεύτερο μισό κράτησε με σχετική άνεση τα «καναρίνια» μακριά από τα καρέ τους.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντίας. Ο αρχηγός του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να δώσει ενέργεια στον άξονα και κυρίως στο δεύτερο μισό «χάθηκε».

Η «γκάφα»: Η επιθετική ανάπτυξη του Παναιτωλικού στο δεύτερο ημίχρονο. Σε ένα ματς «μισή» κατηγορία δεν έβγαλε μία «καθαρή» φάση.

Το «στραγάλι»: Απαρατήρητος πέρασε σχετικά ο Τσαγκαράκης και οι βοηθοί του.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Με εξαίρεση τα διαστήματα 30'-45' και 80'-90' ο Παναιτωλικός δεν έμοιαζε η ομάδα που «καίγονταν» για τη νίκη. Κυρίως στο δεύτερο μισό, όπου ο Αστέρας είχε τις «καθαρές» φάσεις για γκολ. Οι τελικές ήταν μεν 11-6 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά μόνο εκείνη του γκολ βρήκε εστία, σε αντίθεση με τους Αρκάδες που είχαν 5/6 on target.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Φερνάντεθ, Κέβιν, Μαλής, Τσιγγάρας (65' Τζανακάκης), Λιάβας, Ντάλσιο, Ντίας, Ντουάρτε, Ρόσα (84' Μιμίτο), Μουνιέ (74' Λουσέρο), Ντάουντα (74' Μπαϊροβιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Κώτσιρας, Τασουλής, Μουνάφο, Μπελόκ (46' Μπόρχα Φερνάντεθ), Ντέλετιτς (89' Αλάγμπε), Λουίς Φερνάντεθ (46' Ριέρα), Σίτο (65' Τζίμας), Κρέσπι (80' Αλί Μπάμπα).

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1383 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 21:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.