Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 14:35

Αιτωλοακαρνανία: Σε «αχαρτογράφητα νερά» ο τουρισμός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πως ο κορονοϊός επηρεάζει περιοχές όπως η Ναύπακτος, ο Μύτικας και η Πάλαιρος – Στο ναδίρ οι κρατήσεις

Σε αχαρτογράφητα νερά συνεχίζει να κινείται ο τουρισμός στην Αιτωλοακαρνανία, ένα περίπου μήνα μετά τη λήξη της καραντίνας, λόγω του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει στη «Σ» ο ξενοδόχος Σπύρος Φλώρος, πρώην Γραμματέας του Συλλόγου Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας: «ο κόσμος δεν ήρθε και δεν ξέρουμε αν θα έρθει. Τα πράγματα στην Αιτωλοακαρνανία είναι πάρα πολύ ρευστά σε συνάρτηση με τον τουρισμό. Ευελπιστούμε να δουλέψουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με εσωτερικό τουρισμό».

Παράλληλα, απαισιόδοξο σημάδι είναι οι σχεδόν καθημερινές ακυρώσεις πτήσεων από διάφορες χώρες προς το αεροδρόμιο του Ακτίου. Κάποιοι από τους τουρίστες που προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο είχαν προορισμό την Πάλαιρο, τον Μύτικα και την Βόνιτσα ή επισκέπτονταν την περιοχή η οποία αποτελεί μείζονα προορισμό για την Αιτωλοακαρνανία, τη Ναύπακτο. Τίποτα όμως από όλα αυτά μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει.

Ο ξενοδόχος, αντιδήμαρχος Τουρισμού Αγρινίου, Σπύρος Φλώρος

«Ελπίζαμε στους τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες, οι οποίοι άλλες χρονιές επισκέπτονταν την περιοχή μας, αλλά βλέπουμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έξαρση του κορονοϊού στις χώρες αυτές και μάλιστα προσφάτως η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορα της προς την Ελλάδα. Συνεπώς όλα είναι αβέβαια. Επιπροσθέτως, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Παλαίρου, που κατά κανόνα δούλευαν με τουρίστες από το εξωτερικό δεν άνοιξαν ακόμη και δεν ξέρουν αν θα ανοίξουν» επισήμανε ο κ. Φλώρος.

Ακόμη και στη Ναύπακτο τα πράγματα είναι ρευστά, αν και έχει «δεξαμενή» για επισκέπτες – τουρίστες από την Πάτρα και την Αθήνα. «Ακόμη και στη Ναύπακτο τα πράγματα είναι ρευστά, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Ευελπιστούμε στον εσωτερικό και τον κοινωνικό τουρισμό. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τον τουρισμό με διάφορα προγράμματα και στόχος είναι οι μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, που παραδοσιακά δουλεύει περισσότερο ο τουρισμός στη χώρα μας. Στην ενίσχυση αυτή ποντάρουμε πολύ ώστε να μην πάει εντελώς χαμένο το καλοκαίρι. Στην παρούσα φάση οι πληρότητες στην Αιτωλοακαρνανία είναι εξαιρετικά χαμηλές και σε τίποτα δεν θυμίζουν καλοκαίρι ή έστω έναρξη σεζόν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σπύρος Φλώρος, μιλώντας και ως αντιδήμαρχος Τουρισμού, πρόσθεσε πως ο δήμος για να βοηθήσει την προβολή της πόλης και την τοπική οικονομία εξασφάλισε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (από 8 έως 16 του μηνός) την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών.

Νίκος Αγγελόπουλος Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2201 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.