Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 19:03

Δεκατρείς ταινίες που αξίζει να δεις για το αναπάντεχο τέλος τους (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπάρχουν ταινίες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και σου μένουν αξέχαστες για το απίστευτο φινάλε τους. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις πιο χαρακτηριστικές.

Προσοχή, το άρθρο περιέχει spoilers!

Είναι αρκετά σοκαριστικό να βλέπεις τον Νόρμαν Μπέιτς με ένα μαχαίρι στο χέρι και ντυμένο με τα ρούχα της μητέρας του να χαμογελά μανιακά κάτω από μια αιωρούμενη λάμπα ή να συνειδητοποιείς ότι ο Κέβιν Σπέισι αράδιασε ένα σωρό ψέματα και στην πραγματικότητα αυτός ήταν ο Κάιζερ Σόζε. Όταν οι ταινίες καταφέρνουν και τραβούν το… χαλί κάτω από τα πόδια μας, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που μπορεί να προσφέρει ο κινηματογράφος.

Δείτε, παρακάτω, δεκατρείς ταινίες με απίστευτα απρόβλεπτη πλοκή:

Ψυχώ (1960)

Η πλοκή: Στην πασίγνωστη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ η Μάριον Κρέιν δολοφονείται σε ένα έρημο μοτέλ από τη νοητικά άρρωστη μητέρα του ιδιοκτήτη Νόρμαν Μπέιτς, ο οποίος είναι ένας φαινομενικά συμπαθητικός και εξυπηρετικός νέος.

Η ανατροπή: Ο Μπέιτς δολοφόνησε τη μητέρα του πριν από δέκα χρόνια και προσπάθησε να διαγράψει από τη μνήμη του το έγκλημα, φέρνοντάς την πίσω στην ζωή. Το να διατηρεί το πτώμα της δεν ήταν αρκετό για αυτόν, έτσι ένα μέρος του εαυτού του υιοθέτησε την προσωπικότητά της. Δολοφόνησε τον Μάριον, μεταμφιεσμένος η μητέρα του.

Συνήθεις Ύποπτοι (1995)

Η πλοκή: Η ταινία εξελίσσεται μέσα από την ανάκριση του Ρότζερ «Βέρμπαλ» Κιντ, ενός μικρολωποδύτη ανάπηρου, ο οποίος είναι ο μόνος επιζών από μία σφαγή που έγινε στην προβλήτα του λιμανιού του Λος Άντζελες. Ο Βέρμπαλ εξηγεί στον αστυνομικό πως η συμμορία του βρέθηκε εκεί, αλλά και πως ο (τρομερός) νονός της νύχτας Κάιζερ Σόζε ήταν εκείνος που τους χάλασε τη δουλειά. Η ανάκριση γίνεται μέσω αφηγήσεων και flashback, ενώ όσο προχωράει γίνεται ιδιαιτέρως πολύπλοκη.

Η ανατροπή: Ο Βέρμπαλ αφήνεται ελεύθερος μόλις τελείωσε η ανάκριση. Στιγμές αργότερα, ο αστυνομικός που τον ανέκρινε συνειδητοποιεί ότι όλη η ιστορία του Βέρμπαλ ήταν ένα ψέμα και πως ο ίδιος ήταν ο Κάιζερ Σόζε. Η ταινία φημίζεται ότι έχει ένα από τα διασημότερα plot twist στην ιστορία του κινηματογράφου.

Se7en (1995)

Η πλοκή: Συνεχίζουμε με τον Κέβιν Σπέισι και τη νεο-νουαρ αστυνομική ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ, στην οποία οι ντετέκτιβ Σόμερσετ (Μόργκαν Φρίμαν) και Μιλς (Μπραντ Πιτ), προσπαθούν να εξιχνιάσουν μια σειρά από τελετουργικούς φόνους εμπνευσμένους από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Η ανατροπή: Ο δολοφόνος, Τζον Ντο (Κέβιν Σπέισι), προτίθεται να ομολογήσει όλα του τα εγκλήματα υπό τον όρο οι Μιλς και Σόμερσετ να τον συνοδέψουν ως τους τάφους των δύο τελευταίων του θυμάτων. Όταν φθάνουν σε μια τοποθεσία στη μέση της ερήμου ο Σόμερσετ λαμβάνει ένα δέμα και μέσα ανακαλύπτει το κεφάλι της συζύγου του Μιλς. Ο Ντο παραδέχεται ότι τη δολοφόνησε από Φθόνο -την έκτη αμαρτία- και προτρέπει τον Μιλς να τον δολοφονήσει, για να υποπέσει στο αμάρτημα της Οργής, που είναι η έβδομη και τελευταία αμαρτία.

Φόβος Ενστίκτου (1996)

Η πλοκή: Ο νεαρός Έριν Στάμπλερ (Έντουαρντ Νόρτον) κατηγορείται για τη δολοφονία ενός αρχιεπισκόπου στο Σικάγο και ο δικηγόρος Μάρτιν Βέιλ (Ρίτσαρντ Γκιρ) αναλαμβάνει την υπεράσπισή του αποβλέποντας σε προσωπικά οφέλη από την τηλεοπτική κάλυψη της υπόθεσης. Ο Στάμπλερ πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας, κατηγορώντας για τη δολοφονία το alter ego του, τον Ρόι.

Η ανατροπή: Ο Στάμπλερ δεν έχει διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας: η αληθινή του προσωπικότητα είναι αυτή του ψυχοπαθή Ρόι.

Το παιχνίδι (1997)

Η πλοκή: Τραυματισμένος από την αυτοκτονία του πατέρα του ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Νίκολας Βαν Όρτον (Μάικλ Ντάγκλας) πέφτει με τα… μούτρα στη δουλειά, με αποτέλεσμα να αποξενωθεί από τη σύζυγό του και τον αδερφό του, Κόνραντ (Σον Πεν). Για τα 48α του γενέθλια ο Κόνραντ του κάνει ένα πρωτότυπο δώρο: τη συμμετοχή του σε ένα παιχνίδι που υπόσχεται ότι θα του αλλάξει τη ζωή. Παίζοντας ο Νίκολας, συνειδητοποιεί ότι σημασία δεν έχει να βγεις κερδισμένος, αλλά απλώς ζωντανός. Στο φινάλε της ταινίας, ο Νίκολας βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μία στέγη από τους υπαλλήλους της εταιρίας που διοργανώνει το παιχνίδι και σκοτώνει τυχαία τον αδερφό του. Μην μπορώντας να το αντέξει, πηδάει στο κενό.

Η ανατροπή: Το «παιχνίδι» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι. Ο Κόνραντ και ο Νίκολας είναι και οι δύο ζωντανοί στο τέλος, καθώς ο Κόνραντ έχει ενορχηστρώσει τα πάντα προκειμένου να βοηθήσει τον Νίκολας να μην καταντήσει σαν τον πατέρα τους.

Έκτη Αίσθηση (1999)

Η πλοκή: Έπειτα από μια εισβολή στο σπίτι του, ο παιδοψυχολόγος δρ. Μάλκολμ Κρόου πυροβολείται από έναν πρώην ασθενή του στην κοιλιά. Επιστρέφει στην εργασία του και αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Κόουλ Σίαρ, ένα μοναχικό αγόρι που έχει την ικανότητα να βλέπει τους νεκρούς.

Η ανατροπή: Ο δρ. Κρόου είναι στην πραγματικότητα νεκρός.

Fight Club (1999)

Η πλοκή: Ένας ανώνυμος αφηγητής (Έντουαρντ Νόρτον) είναι δυσαρεστημένος με τη δουλειά γραφείου που κάνει και οργανώνει ένα κλαμπ πάλης με έναν κατασκευαστή σαπουνιών, τον Τάιλερ Ντέρντεν (Μπραντ Πιτ). Το κλαμπ πάλης μετατρέπεται σύντομα σε εθνικό κίνημα.

Η ανατροπή: Ο αφηγητής υποφέρει από διασχιστική διαταραχή ταυτότητας. Αυτός και ο Τάιλερ Ντέρντεν είναι το ίδιο πρόσωπο.

Memento (2000)

Η πλοκή: Η ιστορία εξελίσσεται αντίστροφα: η ταινία ξεκινά από το τέλος και καταλήγει στην αρχή. Ο Λέοναρντ Σέλμπι πάσχει από μια ιδιάζουσα μορφή αμνησίας. Δεν μπορεί να θυμηθεί τα πρόσφατα γεγονότα μετά την επίθεση που δέχθηκε η γυναίκα του και για να θυμάται πράγματα έχει τατουάζ στο σώμα του και σημειώσεις σε χαρτάκια. Εκτός αυτού, θέλει μόνος του να λύσει τον γρίφο και να ανακαλύψει το δολοφόνο της γυναίκας του.

Η ανατροπή: Η σύζυγος του Λέοναρντ επέζησε από την εισβολή στο σπίτι, αλλά κατά λάθος τη σκότωσε ο ίδιος αργότερα.

Οι Άλλοι (2001)

Η πλοκή: Η Γκρέις Στούαρτ (Νικόλ Κίντμαν), σύζυγος του Τσαρλς Στούαρτ -ενός στρατιώτη που έφυγε στον πόλεμο και του οποίου η τύχη αγνοείται- μένει σε μια απομονωμένη βικτωριανή έπαυλη μαζί με τα δύο παιδιά της, που μια σπάνια ασθένεια κρατά μακριά από το φως του ήλιου. Ο παράξενος τρόπος ζωής της οικογένειας διαταράσσεται από τον ερχομό τριών μυστηριωδών υπηρετών, αλλά και από τη διαπίστωση ότι το σπίτι κατοικείται από «άλλους», που θέλουν να τους εκδιώξουν.

Η ανατροπή: Η Γκρέις και τα παιδιά της είναι φαντάσματα, καθώς λαχταρώντας την επιστροφή του άνδρα της και τσατισμένη με τις αταξίες των παιδιών της τα έπνιξε με ένα μαξιλάρι. Κατόπιν, αφού συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, αυτοκτόνησε με καραμπίνα.

Σκοτεινό Χωριό (2004)

Η πλοκή: Οι κάτοικοι ενός απομονωμένου χωριού ζουν με το φόβο της ύπαρξης τρομακτικών μυθικών πλασμάτων στο γειτονικό δάσος. Μια μυστική συμφωνία υπάρχει ανάμεσά τους, να μην πλησιάζει ο ένας στην περιοχή του άλλου. Όταν, όμως, ένας νεαρός τραυματίζεται σοβαρά η τυφλή αγαπημένη του αποφασίζει να διασχίσει το δάσος για να φέρει φάρμακα…

Η ανατροπή: Το χωριό υπάρχει στη σύγχρονη εποχή. Ιδρύθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει ο έξω κόσμος. Η ιστορία για την ύπαρξη των τρομακτικών πλασμάτων δημιουργήθηκε για να αποθαρρύνει τους κατοίκους του χωριού να φύγουν.

The Prestige (2006)

Η πλοκή: Η ιστορία ακολουθεί τον Ρόμπερτ Άνγκιερ (Χιου Τζάκμαν) και τον Άλφρεντ Μπόρντεν, αντιπάλους επί σκηνής μάγους του Λονδίνου στα τέλη του 19ου αιώνα. Παθιασμένοι με τη δημιουργία των καλύτερων ψευδαισθήσεων επί σκηνής, ανταγωνίζονται, με τραγικά αποτελέσματα. Το παιχνίδι παίζεται βρόμικα, οι εμμονές, η εξαπάτηση και η ζήλια κυριαρχούν στο προσκήνιο, ενώ κανένας δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει.

Η ανατροπή: Ο Μπόρντεν είναι στην πραγματικότητα δύο άτομα -δίδυμοι, για να είμαστε ακριβείς, κι έτσι έκανε τόσα πολλά από τα κόλπα του. Εν τω μεταξύ, ο Άνγκιερ έκανε τα κόλπα του κλωνοποιώντας τον εαυτό του με τη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα και σκοτώνοντας τους κλώνους του ύστερα από κάθε τέχνασμα.

Χωρίς Ίχνη (2007)

Η πλοκή: Στην Βοστώνη, δύο ιδιωτικοί ντετέκτιβ προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο της εξαφάνισης ενός τετράχρονου κοριτσιού, το οποίο πιστεύεται ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής. Τελικά, θα ανακαλύψουν ότι η υπόθεση είναι πολύ πιο σκοτεινή από όσο αρχικά φαντάζονταν.

Η ανατροπή: Η απαγωγή ήταν ψεύτικη. Το κορίτσι που έλειπε ζούσε με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, του οποίου η κόρη πέθανε χρόνια νωρίτερα.

Το νησί των καταραμένων (2010)

Η πλοκή: Το 1954, δύο αστυνομικοί -Ο Έντουαρντ «Τέντυ» Ντάνιελς (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) και ο καινούριος συνάδελφός του, Τσακ Άλι (Μαρκ Ράφαλο)- ταξιδεύουν μέχρι το νοσοκομείο Άσκλιφ για ψυχασθενείς εγκληματίες σε ένα νησί που βρίσκεται στο λιμάνι της Βοστώνης. Ερευνούν την εξαφάνιση μιας ασθενούς, της Ρέιτσελ Σολάντο η οποία είχε φυλακιστεί επειδή έπνιξε τα τρία παιδιά της. Το μόνο στοιχείο είναι ένα σημείωμα που άφησε πίσω της η ασθενής: «Ο νόμος των τεσσάρων. Ποιος είναι ο 67;». Φθάνουν στο νησί λίγο πριν ξεκινήσει μια καταιγίδα, που τους αναγκάζει να μείνουν εκεί για λίγες ημέρες.

Η ανατροπή: Ο Ντάνιελς είναι στην πραγματικότητα ο Άντριου Λέντις, ο πιο επικίνδυνος ασθενής της κλινικής, ο οποίος είναι έγκλειστος στην πτέρυγα «Γ» για τη δολοφονία της διπολικής γυναίκας του Ρέιτσελ, αφού εκείνη έπνιξε τα τρία παιδιά τους.

pronews.gr

Διαβάστηκε 2646 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 19:14
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.