Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:10 μμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 18:30

Σενεγαλέζος πλανόδιος στο Αγρίνιο: “Οι καλύτεροι άνθρωποι οι Αγρινιώτες”!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά στραβά λένε οι Αγρινιώτες για την πόλη τους αλλά καλά θα ήταν να ρωτήσουν και κανέναν που δεν είναι από δω.

Και μάλιστα κάποιον που δεν είναι κι από τους ευνοημένους από την ζωή στην πόλη.

Η στήλη υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας μιας συζήτησης Αγρινιώτη με πλανόδιο πωλητή από την Σενεγάλη. Οι δύο άντρες ήταν προφανές ότι γνωρίζονταν και ο Αγρινιώτης τον ρωτούσε για την προοπτική να πάει σε άλλη χώρα από την Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια.

“Το σκέφτομαι”, απάντησε ο Σενεγαλέζος. “Θέλω κάποια καλύτερη δουλειά, αυτή εδώ δεν βγάζει χρήματα και δεν επιτρέπεται και από την Αστυνομία.Έχω 8 χρόνια στην Ελλάδα, ζω μισό χρόνο στο Αγρίνιο και μισό στην Κέρκυρα”.

Ε, δεν άργησε η ερώτηση για το πού είναι καλύτερα. Και απάντηση ήταν έκπληξη:”Η Κέρκυρα έχει τουρισμό και θάλασσα αλλά οι άνθρωποι εδώ είναι καλύτεροι! Οι Αγρινιώτες είναι καλοί, είναι φιλόξενοι, δεν σε κοιτάνε παράξενα. Οι Κερκυραίοι; Χμμμ…not so good”!

Ορίστε, τι άλλη απόδειξη θέλουμε.Όλοι όσοι γνωρίζουν εδώ τον κόσμο λένε ότι είναι καλός και καταδεκτικός. Και ίσως υπάρχει εξήγηση.

Ίσως επειδή ποτέ δεν πλούτισε εύκολα η περιοχή, ίσως επειδή οι άνθρωποι απλά δούλευαν να τα φέρνουν βόλτα. Είναι παρατηρημένο ότι ο τουρισμός και τα εύκολα λεφτά χαλάνε συχνά τους ντόπιους κι αυτό το καταλαβαίνουν οι πιο εκτεθειμένοι…

η συντακτική υπερήφανος μονάδα του agriniopress.gr

Διαβάστηκε 2379 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.