Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 18:02

Η πρόταση του Παναιτωλικού στην Super League

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα «καναρίνια» έφεραν στο προσκήνιο ζητήματα όπως η κεντρική διαχείριση και το ποσοστό από το στοίχημα, ενώ σχολίασαν πως η SL είναι το μόνο πρωτάθλημα που συνεχίζεται αλλά και το μόνο που θα υπάρξει υποβιβασμός

Σε ματαίωση και εύλογα οδηγήθηκε το διπλό μπαράζ μεταξύ του 13ου της SL και του 2ου της SL2, μετά την απόφαση της δεύτερης κατηγορίας να διακόψει τη δραστηριότητά της. Κάτι που πάντως εκκρεμεί, μετά την προσφυγή του Λεβαδειακού στο διαιτητικό δικαστήριο, με σκοπό να την προσβάλει.

Στο πλαίσιο αυτό ο Παναιτωλικός κατέθεσε στη σημερινή (26/6) τηλεδιάσκεψη της SL μία αναλυτική πρόταση, ώστε να προβλεφθεί το τι μέλλει γενέσθαι λόγω της παραπάνω εξέλιξης, όσο και με αφορμή τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο της πανδημίας του Covid 19.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τα «καναρίνια» δεν είχαν σκοπό να θέσουν προς ψήφιση την πρότασή τους, αλλά να συζητηθεί, να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και στο άμεσο μέλλον να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Κάτι που άλλωστε υιοθετήθηκε, αφού εκκρεμεί η προσφυγή των Βοιωτών.

Το βασικό σκέλος της πρότασης των «κυανοκίτρινων» έγκεινται στην ύπαρξη κεντρικής διαχείρισης, όχι μόνο τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά και εμπορικών, χορηγικών, σήματος κτλ. Ετσι. όπως υπογραμμίζουν σχετικά στην επιστολή που έστειλαν σε όλες τις ομάδες, θα υπάρχει ισονομία. Μάλιστα θεωρούν πως πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και για την SL2 ή όπως λέγεται η δεύτερη κατηγορία. Παράλληλα να θεσμοθετηθούν μέτρα, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλους τους τομείς, για να αυξηθεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη διεκδίκηση ποσοστού από το στοίχημα, όπου μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ο Παναιτωλικός υπογραμμίζει ότι «η διεκδίκηση ποσοστού από το στοίχημα πρέπει να αποτελέσει την ‘αιχμή του δόρατος’ στην προσπάθεια εξασφάλισης οικονομικών πόρων, που επίσης θα βοηθήσουν τη βιωσιμότητα του Συνεταιρισμού και των ΠΑΕ μελών του».

Στο αγωνιστικό σκέλος τώρα, η SL είναι το μόνο πρωτάθλημα της χώρας που συνεχίζεται, με κόστος που επιβάρυνε τις ομάδες, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο Αγρίνιο. Όμως την ίδια στιγμή είναι και το μόνο από το οποίο θα υπάρξει υποβιβασμός. Κάτι που επί της ουσίας δεν θα συμβεί στις άλλες κατηγορίες. Για αυτό και πρότεινε την αύξηση, την επόμενη σεζόν, των ομάδων σε 16, με τον προβιβασμό των ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης, ενώ σε περίπτωση που προκριθεί η πρόταση της SL2 για άνοδο 4 ομάδων (ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός, Χανιά) είναι επίσης θετικός, αρκεί όμως την επόμενη σεζόν να υποβιβαστούν τρεις και ένας να παίξει μπαράζ με ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Επί της ουσίας τα «καναρίνια» έφεραν τώρα στο προσκήνιο ένα θέμα που θα απασχολήσει άμεσα τη διοργανώτρια αρχή εφόσον δεν γίνει το μπαράζ (κάτι που προβάλει ως «κλειδωμένο» λόγω της διακοπής της SL2), αλλά και τα δεδομένα του πρωταθλήματος που λόγω της διακοπής των άλλων είναι πιθανό να αποδειχθεί το μόνο που θα συνεχιστεί και παράλληλα το μόνο όπου θα υπάρξει υποβιβασμός!

Τα μέλη του Συνεταιρισμού ενημερώθηκαν, είναι πιθανό να υπάρξουν αντιπροτάσεις και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί πιο διεξοδικά.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1850 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 00:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.