Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:15 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 13:43

Η τριλογία της "Αουρέλια" της Ραφαέλλα Άννα Μπούχλα μαγεύει τους βιβλιόφιλους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με έδρα την κοντέσα του Ιονίου η 28 συγγραφέας της Κέρκυρας, κλέβει όλες τις εντυπώσεις, πέφτοντας όλα τα φώτα πάνω της. Δεν είναι καιρός που στην νέα σύγχρονη λογοτεχνία έκανε την εμφάνιση της, η κερκυραία συγγραφέας Ραφαέλλα ΄Αννα Μπούχλα, με μια τριλογία που κόβει την ανάσα.

Το 2018 λάνσαρε στην λογοτεχνική αγορά της Ελλάδας το μυθιστόρημα φαντασίας "Αουρέλια, το λίκνο της αμβροσίας", εγκαινιάζοντας στον χώρο έναν νέο κλάδο φαντασίας. Το πρώτο της μυθιστόρημα δημοσιεύτηκε από τις Αθηναϊκές εκδόσεις Εντύποις, και μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να γίνει ανάρπαστο, αποσπώντας σπουδαίες κριτικές, για το πρωτότυπο περιεχόμενο του. Τότε η κερκυραία ιέρεια της φαντασίας, όπως βαφτίστηκε απο πολλούς, αποφάσισε να μετατρέψει σε τριλογία την επιτυχημένη της προσπάθεια, παρουσιάζοντας τον Φλεβάρη του 2020, το δεύτερο μέρος του με τίτλο "Αουρέλια, η έκλειψη του σκότους" και πάλι υπό την αιγίδα των εκδόσεων Εντύποις.

Μια φρενίτιδα άρχισε να δημιουργείται γύρω από το όνομα της συγγραφέας, που κατάφερε να συλλέξει απίστευτες κριτικές γύρω από το όνομα της, κάνοντας και πάλι πετυχημένη την συνέχεια της τριλογίας της.

Το agriniobestof και η Νίκη Χειμαριού, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την συγγραφέα, μαθαίνοντας πολλά πράγματα για την ίδια η οποία μας απάντησε σε δικές μας ερωτήσεις.

images 02

Πως νιώθετε που η τριλογία σας, αναδεικνύετε μέρα με την μέρα ως μια επιτυχημένη συγγραφική προσπάθεια;

Περήφανη. Είναι σημαντικό να δουλεύεις πάνω σε κάτι και να βλέπεις πως οι κόποι σου αγγίζουν τον κόσμο. Πιο σημαντικό όμως είναι πιστεύω να νιώθεις ότι κάνεις κάτι σωστά και ευχαριστώ για αυτό τον κόσμο που με έχει αγκαλιάσει.

Γράψατε δύο πετυχημένα βιβλία που κερδίζουν καθημερινά πολλούς οπαδούς. Τι πιστεύετε ότι είναι το μυστικό μιας καλής συνταγής βιβλίου;

Πιστεύω πως κάθε βιβλίο αξίζει να διαβαστεί και να αγαπηθεί, γιατί εκπροσωπεύει κάτι. Η συνταγή για ένα καλό βιβλίο μιλώντας πάντα με την δική μου σκοπιά είναι να αγγίζεις τμήματα της λογοτεχνίας που δύσκολα ή καθόλου δεν έχουν αναδειχθεί. Η συγγραφική ενότητα δηλαδή η φαντασία (μυθοπλασία) για εμένα είναι μέχρι τώρα ένας απο τους καλύτερους λόγους για να γράφω (χωρίς να μειώσω τις άλλες ενότητες) γιατί πιστεύω με αντιπροσωπεύει πλήρως.

Η τριλογία της Αουρέλια θα έχει καλό τέλος;

Ακόμη το πλάθω. Απο τη μια σκέφτομαι πως είναι καλύτερο να βαδίσω σε ένα ρεαλιστικό μονοπάτι και απο την άλλη ότι θα έπρεπε κάθε ιστορία να έχει το τέλος που της αξίζει. Για την ώρα είμαι 50-50.

Μιλήστε μας λίγο για τα βιβλία σας. Πως πήρατε την απόφαση να επιλέξετε τον τομέα της φαντασίας;

Τα βιβλία μου είναι καθαρά φανταστικού είδους. Αντανακλούν σε έναν διαφορετικό κόσμο. Το ότι έχουν αγαπηθεί τόσο απο τον κόσμο, με φτάνει στο συμπέρασμα απο κριτικές και συζητήσεις, ότι βοηθούν τους αναγνώστες να ξεχάσουν την καθημερινότητα και στην ουσία να κάνουν ένα διάλειμμα από όλα. Νομίζω γενικά και όχι συγκεκριμένα πως ένα βιβλίο αν σε ταξιδέψει και εσύ είσαι ακόμη στον καναπέ τότε σε έχει κερδίσει. Ο τομέας της φαντασίας ήταν για εμένα καταλυτικός ως προς το σημερινό αποτέλεσμα. Μα αν ξεκινούσα και πάλι από την αρχή πάλι τον ίδιο θα επέλεγα. Είναι το οκ σε όλα, δηλαδή έχεις μια λευκή κόλλα, τότε γράψε ότι θέλεις.

images 01

Τι γράφετε τώρα;

Τώρα βρίσκομαι στο τρίτο και τελευταίο μέρος της Αουρέλια. Με ανάμικτα συναισθήματα οδηγούμε προς την λήξη της τριλογίας και αυτό για εμένα είναι η καλύτερη ανταμοιβή.

Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες σας και φυσικά με το agriniobestof.gr;

Θα ήθελα να πως σε αυτούς πούμε διαβάζουν αυτή την στιγμή, ότι αν και δύσκολη η εποχή να μην χάνουν το κουράγιο τους, να διαβάζουν και να ονειρεύονται μαζί με τους συγγραφείς και φυσικά να χαμογελούν πάντα.

Ευχαριστώ θερμά!

images 03

Διαβάστηκε 2032 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 13:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.