Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:24 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 00:04

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ τέθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου, αφού αξιολογήθηκε θετικά ο φάκελος της διοργάνωσης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Την Τρίτη 23 Ιουνίου η καλλιτεχνική διευθύντρια και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου όπου και συζήτησαν θέματα που άπτονται του Φεστιβαλικού Τουρισμού και των συναφών μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Συζητήθηκαν εκτενώς τα επίκαιρα θέματα της ασφαλούς διοργάνωσης μιας μεγάλης εκδήλωσης δεδομένων και των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού. Η Χρυσούλα Τασολάμπρου προσκάλεσε την Πρόεδρο του ΕΟΤ στην διοργάνωση και διαβεβαίωσε για τα αυστηρά μέτρα προστασίας που θα ληφθούν, αφού θα γίνει επανεκτίμηση των συμμετοχών από το εξωτερικό και λαμβάνοντας υπ’ όψιν επίσης τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Η κ. Τασολάμπρου αναφέρθηκε στην πολιτιστική αποκέντρωση που επιχειρείται με αυτή τη διοργάνωση σε  μια επαρχιακή πόλη όπως το Αγρίνιο, μιας και η ίδια είναι Αντιπρόεδρος του «Συνδέσμου Χορωδιών, Ορχηστρών και Φιλαρμονικών Ελλάδος».

Οι φιλοξενούμενες χορωδίες θα έχουν τη δυνατότητα της δωρεάν ξενάγησης σε προεπιλεγμένα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας (αρχαία θέατρα, βυζαντινά και εκκλησιαστικά μνημεία, αρχαιολογικά μουσεία), σημεία φυσικού κάλλους (λίμνη Τριχωνίδα, Κοιλάδα του Αχελώου και άλλα).

Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί λίγες μέρες πριν τη διοργάνωση και θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τις συμμετέχουσες χορωδίες. Πληροφορίες για συμμετοχές χορωδιών στο 6943400311 και στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 1992 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 00:08
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.