Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:52 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 13:33

Δημήτρης Χαντάκιας: «Ο Παναιτωλικός ότι και να γίνει, όπου και να παίζω θα είναι η ομάδα μου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Δεν με ήθελε ο Κάστρο το καλοκαίρι και το σεβάστηκα για το καλό της ομάδας»

Για όλους και για όλα μίλησε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξή, ένα από τα αγαπημένα παιδιά των φίλων του Παναιτωλικού, ο Δημήτρης Χαντάκιας.

Ο​ 25χρονος κεντρικός αμυντικός που το καλοκαίρι έλυσε πρόωρα το συμβόλαιό του με τον Παναιτωλικό, μετά από υπόδειξη του Λουίς Κάστρο, αναφέρθηκε στο διαζύγιο με την ομάδα της καρδιάς του, τονίζοντας ότι σεβάστηκε την επιλογή του προπονητή για το καλό της ομάδα που αγαπά, και θα αγαπά ότι και αν γίνει, όπου και αν θα βρίσκεται.

Αναφέρθηκε σε όσα τον βοήθησαν τα χρόνια που πέρασε στις ακαδημίες του Παναιτωλικού, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Γιάννη Νταλακούρα και τον Χρήστο Ζαρκαβέλη που τον βοήθησαν να φτιάξει χαρακτήρα και δεν ξέχασε να αναφερθεί ακόμη και στην Μεδεώνα Κατούνας, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα απάντησε ότι θα το επιθυμούσε και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον σε φιλολογικό επίπεδο, όμως προέχει να τελειώσει καλά η σεζόν, με υγεία και βλέπουμε…

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξή του:

Για τα φώτα της δημοσιότητας που δεν πέφτουν συχνά επάνω του σαν κεντρικός αμυντικός που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας:
«Δεν έχω συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Παίζω ποδόσφαιρο για μένα και για την οικογένειά μου πιο πολύ. Δεν με νοιάζει τι θα πουν, αν θα γράψουν, τι θα γράψουν. Εγώ θέλω να είμαι σωστός σε αυτό που κάνω και είμαι συγκεντρωμένος στον στόχο μου. Να παίξω ποδόσφαιρο».

Για τη συμπεριφορά των media στη Βουλγαρία και αν ασχολούνται με την Τσέρνο Μόρε:
«Τα media κυρίως ασχολούνται με τους τρεις μεγάλους που έχουν πιο πολλές μεταγραφές. Περισσότερα κίνητρα για να γράψουν κάτι».

Για την πόλη που ζει στη Βουλγαρία:
«Βάρνα λέγεται η πόλη. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Βουλγαρίας. Είναι πάρα πολύ όμορφη».

Για το πως βρέθηκε εκεί, ο Δημήτρης Χαντάκιας ανέφερε:
«Υπήρχε ενδιαφέρον πριν φύγω από τον Παναιτωλικό. Με είχε πάρει τηλέφωνο τότε, πριν από περίπου ένα χρόνο, ο προπονητής Ίλια Νίλιτς που παλιότερα είχε παίξει στην ΑΕΚ και είχε δει τον αγώνα του Παναιτωλικού κόντρα στην ΑΕΚ που κερδίσαμε με 2-1 στο Αγρίνιο. Είχα παίξει καλά και γι’ αυτό μετά τον αγώνα μίλησε με τον μάνατζερ μου. Τότε ήμουν δεσμευμένος στον Παναιτωλικό αλλά αργότερα έλυσα το συμβόλαιό μου έγινε το deal».

Για το γεγονός ότι είναι ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αιτωλοακαρνανία, από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού και αν τον ενόχλησε που αποχώρησε από την ομάδα μετά από επτά χρόνια:
«Με ενόχλησε γιατί είχα έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο αλλά σεβάστηκα την απόφαση του νέου προπονητή γιατί θέλω πάντα το καλό του Παναιτωλικού. Είμαι ένα παιδί που ξεκίνησε από εκεί. Ο Παναιτωλικός με βοήθησε όπως και η διοίκηση. Αγαπάω την ομάδα ακόμη και τώρα που έχω φύγει. Ο Λουίς Κάστρο δεν με ήθελε στο ρόστερ και το σεβάστηκα».

Αν πιστεύει ότι θα έπαιζε αν ήταν Πορτογάλος:
«Μπορεί. Δεν ξέρω. Ήταν άλλα δύο παιδιά που δεν ήθελε στο ρόστερ. Τον Μαρινάκη και τον Κυριακίδη».

Για το αν θεωρεί δίκαιη την κρίση του Πορτογάλου προπονητή:
«Δεν μπορώ να γνωρίζω τα κριτήρια του. Αν είδε δηλαδή κάποια βίντεο και δεν του αρέσαμε. Δεν ήθελε να μας δει καν στην προετοιμασία. Εμένα με ενημέρωσε η διοίκηση και σεβάστηκα την άποψη του για το καλό της ομάδας. Αφού έκρινε ο προπονητής ότι δεν αξίζω να είμαι εκεί, έφυγα.

Ο Παναιτωλικός ότι και να γίνει, όπου και να παίζω θα είναι η ομάδα μου. Γεννήθηκα στο Αγρίνιο, αγαπώ την ομάδα από μικρό παιδί και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Με όποια διοίκηση, όποιον προπονητή και σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται».

Ο Δημήτρης Χαντάκιας ερωτήθηκε και αν συμπαθεί περισσότερο την Κατούνα ή το Ξηρόμερο:
«Η Κατούνα είναι το Ξηρόμερο. Η Μεδεώνα Κατούνας είναι η πρώτη ομάδα που έπαιξα και έβγαλα το πρώτο δελτίο μου».

Σχετικά με το τι θα έκανε για την Μεδεώνα και αν θα ήθελε να επιστρέψει κάτι σε αυτή:
«Εννοείται. Όταν σταματήσω την καριέρα μου θέλω πάνω απ’ όλα να βοηθήσω παιδιά απ’ το χωριό να παίξουν ποδόσφαιρο. Είτε αυτό είναι με μία συμβουλή, είτε είναι με χρήματα όσο μπορώ, θέλω να βοηθήσω το χωριό μου. Γιατί το χωριό μου είναι η οικογένειά μου».

Για την έλευση τόσων ξένων, με αφορμή το φετινό μοντέλο του Παναιτωλικού, και πόσο δυσκολεύει αυτό να βρουν ομάδα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές:
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει λάθη. Δεν υπάρχει διοίκηση που να έχει πάρει μία απόφαση και να μην έχει πέσει έξω. Πιστεύω η ομάδα ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και δεν της βγήκε. Στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο φέρνοντας Λούκας Βιγιαφάνιες, Νίκο Μαρτίνες, Φερνάντο Γοδόι και άλλους ξένους και ήμασταν και εμείς οι μικροί που βγαίναμε και μας βοηθούσε. Αυτή τη φορά πιστεύω δεν έτυχε γιατί δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι ποδοσφαιριστές για να βοηθήσουν και τα μικρά παιδιά».

Για τα δημοσιεύματα που υπήρχαν κατά καιρούς για ενδιαφέρον του Πανιωνίου και ακόμη και του Παναθηναϊκού:
«Απ’ ότι είχα μάθει από επικοινωνίες με την ομάδα και τον μάνατζερ μου, υπήρχε ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό αλλά έμεινε εκεί. Δεν ήμουν βασικός στον Παναιτωλικό. Ξεκινούσα σε παιχνίδια, ήμουν καλός σε κάποια, αλλά μετά κάτι γινόταν και δεν συνεχιζόταν αυτό. Δεν έτυχε να γίνει το deal με κάποια μεγάλη ομάδα».

Σχετικά με όσα λένε γι’ αυτόν όσοι έχουν δουλέψει μαζί του, ότι είναι υπάκουος και πειθαρχημένος και αν αυτό είναι προϊόν της δουλειάς στις ακαδημίες του Παναιτωλικού:
«Όσο ήμουν στο χωριό δεν ήμουν καθόλου υπάκουος, ήμουν πολύ ζωηρό παιδί. Απ’ τη στιγμή που πήγα στον Παναιτωλικό με βοήθησαν πολύ οι προπονητές που είχα. Ο κ. Νταλακούρας, ο κ. Ζαρκαβέλης, η διοίκηση ήταν στο πλευρό μου και δεν έχω κανένα παράπονο, ότι και αν ζητούσα. Με αγαπούν και τους αγαπώ. Ήταν καθαρά θέμα Παναιτωλικού και αυτών των ανθρώπων στην ακαδημία. Αν ξέχασα κάποιον συγγνώμη αλλά αυτοί με βοήθησαν να φτιάξω χαρακτήρα. Ο άνθρωπος πρέπει να βελτιώνεται και αν μπορεί κάθε μέρα να κάνει και ένα καλό. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Έτσι έμαθα».

Για την ποιότητα του Βουλγαρικού πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Χαντάκιας απάντησε:
«Σίγουρα δεν είναι ανώτερο από το ελληνικό αλλά δεν υπάρχουν και τεράστιες διαφορές. Υπάρχουν κάποιες πολύ δυνατές ομάδες, κάποιες από τις οποίες τις κερδίσαμε και στο γήπεδό τους, όπως την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δεν θα έλεγα ότι έχει μεγάλη διαφορά από το ελληνικό. Το βουλγαρικό είναι πιο δυνατό, το ελληνικό πιο ποιοτικό.

Πριν έρθω εδώ άκουγα υποτιμητικά πράγματα. Όταν ήρθα έλεγα, «που πάω»; Μετά όμως είδα τα γήπεδα και δεν έχω παίξει σε κανένα που να είπα μετά «ρε φίλε, πως είναι έτσι αυτό»; Στην Ελλάδα έχει συμβεί».

Για το ότι τον λένε όλοι καλό παιδί αλλά τα στόπερ πρέπει να είναι κακά παιδιά:
«Στο γήπεδο αλλάζει το πράγμα… Στο γήπεδο μαυρίζουν τα πάντα. Δεν βλέπω (σ.σ. γέλια). Χωρίς παρεξήγηση, ειδικά με τον Παναιτωλικό παθιαζόμουν πάρα πολύ. Ειδικά όταν κερδίζαμε στην έδρα μας και ο κόσμος μας ήταν χαρούμενος ήμουν άλλος άνθρωπος. Έπαιζα σαν τρελός. Μερικοί από την ομάδα μου το έλεγαν κιόλας».

Αν του «λείπουν» τα σφυρίγματα των Ελλήνων διαιτητών και τι άλλο του λείπει από την Ελλάδα:
«Αυτά τα είχαμε πάντα στον Παναιτωλικό (σ.σ. γέλια). Πιο πολύ από την Ελλάδα μου λείπει η οικογένειά μου που την αγαπώ και πριν λίγο καιρό έχασα τη γιαγιά μου. Μου λείπει και δεν πρόλαβα να έρθω να την δω για τελευταία φορά. Μου λείπει πάρα πολύ».

Για τους στόχους της Τσέρνο Μόρε:
«Στόχος της ομάδας ήταν να μπούμε στα play off. Δεν τα καταφέραμε για δύο βαθμούς. Τώρα παίζουμε τα play out, είμαστε πρώτοι, ότι και να γίνει, είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε στα παιχνίδια δεν μπορεί να γίνει κάτι, θα παραμείνουμε πρώτοι. Ο προπονητής δοκιμάζει κάποια πράγματα για τη νέα χρονιά».

Τέλος, αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Χαντάκιας ανέφερε:
«Θα ήθελα να γυρίσω. Ενδιαφέρον υπάρχει αλλά θα δούμε. Έχουν μείνει τέσσερα παιχνίδια και κοιτάμε να τελειώσουμε καλά το πρωτάθλημα. Να είμαστε υγιείς πάνω απ’ όλα και βλέπουμε».

karvasaras.gr

Διαβάστηκε 1686 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.