Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:03 πμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 21:27

Ολοκληρώθηκαν οι ανοιχτές, συγκεντρώσεις και ομιλίες της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ανοιχτές, συγκεντρώσεις και ομιλίες της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, τις προηγούμενες μέρες, με τίτλο «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους».
Στις ομιλίες στο Καινούργιο Τριχωνίδας, στο Αιτωλικό, στο Μεσολόγγι, στη συνοικία του Άγιου Κων/νου, στο Αγρίνιο και στο Χαλκιόπουλο, Αμφιλοχίας, συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι από τον κλάδο του τουρισμού, αυτοαπασχολούμενοι από το εμπόριο, τον επισιτισμό, καθώς και αγρότες-κτηνοτρόφοι, που πλήττονται και αυτοί, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Στις ομιλίες και τις συζητήσεις που ακολούθησαν, έγινε αναφορά στα ζητήματα της υγείας, στην ευθύνη της κυβέρνησης που δεν αξιοποίησε το χρόνο που κέρδισε ο λαός, για τη στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, υλοποιώντας, ταυτόχρονα, τους σχεδιασμούς της για ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, με τον δημόσιο να λειτουργεί και αυτός με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αναδείχτηκαν και οι ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης, Δήμων και Περιφέρειας που έβαλαν πλάτη, στη πολιτική αυτή.

Απασχόλησε επίσης η επόμενη μέρα, που είναι ήδη εδώ. Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι που όλο διογκώνονται, να φανερώνουν, ότι τελικά υποχρεώνετε ο λαός να βάλει πλάτη, ότι η «δίκαιη κατανομή των βαρών», σημαίνει να σηκώσουν ξανά οι πολλοί τα βάρη, για να γλιτώσουν οι λίγοι.

Τα “έκτακτα” μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη και τον άλλων κομμάτων, θα παραμείνουν, αν δεν επιβάλουν την κατάργησή τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι µε την πάλη τους. “Έκτακτα”, επισημάνθηκε, ότι ονομάστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τα μέτρα των 3 μνημονίων, που όμως ακόμα ισχύουν.

Ανησυχία και όχι εφησυχασμό κάλεσαν οι ομιλητές, να έχει ο λαός, για όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα. Η νέα καπιταλιστική κρίση οξύνει το συνεχές παζάρι που διεξάγεται μεταξύ των αστικών τάξεων, με βάση τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, της Ρωσίας και της Κίνας, για την εξόρυξη και τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων.
Οι ανταγωνισμοί και οι διάφορες συμφωνίες, τελικά δεν ωφελούν το λαό, αφού πληρώνει πανάκριβα το αγαθό της ενέργειας, ενώ οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί που οξύνονται, μπορούν να φέρουν ένα θερμό επεισόδιο ή μια γενικευμένη πολεμική εμπλοκή.

Όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν, ότι ο αθεράπευτος ιός είναι ο καπιταλισμός. Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να είναι το μέλλον. Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη επίκαιρη και ρεαλιστική λύση σε αυτή τη βαρβαρότητα και το ΚΚΕ το μόνο Κόμμα στην Ελλάδα που παλεύει γι’ αυτή τη διέξοδο.
Το πρόγραμμα των ανοιχτών συγκεντρώσεων και ομιλιών, συνεχίζεται τις επόμενες μέρες:

– Την Πέμπτη, στις 25 Ιούνη, στις 8:30 μμ, στο Λουτρό Αμφιλοχίας, καφέ-ψησταριά Αφών Φραγκαθούλα – “Πλάτανος”. Θα μιλήσει ο Σπύρος Κοτοπούλης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

– Την Παρασκευή, στις 26 Ιούνη, στις 8:30 μμ, στην πλατεία Χατζοπούλου, στο Αγρίνιο. Θα μιλήσει ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.
– Το Σάββατο, στις 27 Ιούνη, στις 8:30 μμ, στο λιμάνι της Ναυπάκτου. Θα μιλήσει ο Πάνος Σταθελάκης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1633 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/