Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:49 μμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 20:46

Ενημέρωση δραστηριοτήτων τουρισμού (ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, λοιπών καταλυμάτων) σχετικά με την επιτακτική λήψη μέτρων για πρόληψη της νόσου των λεγεωναρίων δεδομένης και της πανδημίας COVID-19.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για την ανάγκη γνώσης του ενημερωτικού υλικού και επιτακτικής λήψης μέτρων για την πρόληψη της νόσου των λεγεωναρίων από τα συστήματα νερού στις μονάδες του κλάδου του Τουρισμού.

Αφορά όλα τα δίκτυα νερού (ανθρώπινης κατανάλωσης, κατιονιστήρες-ντους, κολυμβητικές δεξαμενές, σιντριβάνια, δίκτυα άρδευσης με σταγδην, συστήματα παραγωγής αεροσταγονιδίων-ψεκασμού, υδρόψυκτα συστήματα κλιματισμού, κλπ).

Το γεγονός ότι στα περισσότερα ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα και τουριστικές επιχειρήσεις, τα δίκτυά τους είναι αχρησιμοποίητα πέραν του οκταμήνου είτε λόγω του ότι είναι εποχιακής λειτουργίας είτε λόγω του ότι έμειναν κλειστά λόγω των μέτρων της πανδημίας αυξάνει την πιθανότητα αποικισμού των δικτύων νερού από λεγεωνέλλα.

Επίσης μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και για όλα τα συστήματα κλιματισμού για αποφυγή μετάδοσης ιών και μικροοργανισμών μέσω του αναπνευστικού συστήματος.

Επισυνάπτονται σχετικές Οδηγίες και την ισχύουσα νομοθεσία περί ελέγχου δικτύων νερού και αρχεία λήψης μέτρων πρόληψης αερογενώς μεταδιδόμενων ιογενών και άλλων λοιμώξεων αναπνευστικού συστήματος από τη χρήση κλιματιστικών στο παρακάτω link

http://www.epimetol.gr/aitnia/articles/article.jsp?context=103&categoryid=55478&articleid=63599

Διαβάστηκε 1031 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.