Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:45 μμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 19:15

Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το έργο CROSS BORDER AGRIFOOD INCUBATORS (INCUBA) –Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες αποτελεί συνέχεια και κεφαλαιοποιεί αποτελέσματα του στρατηγικού έργου Fooding.

Βασικός στόχος αυτών είναι να υποστηρίξουν επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα μέσω παροχής σχετικών υπηρεσιών σε νέους επιχειρηματίες. Στο έργο συμμετέχουν το επιμελητήριο Ηλείας καθώς και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μπάρι – CIHEAM που συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία σε επίπεδο Μεσογείου με τίτλο Mediterranean Innovation Partnership (MIP) με κύριο στόχο την υποστήριξη νέων μοντέλων θερμοκοιτίδας.

Η συνεργασία μέσω του έργου INCUBA είναι δυνατό να αποτελέσει μια ακόμα πρόταση εξωστρέφειας για συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας στο MIP.

Πιο συγκεκριμένα το έργο στοχεύει στην:

• Αναζήτηση και επιλογή καινοτόμων ιδεών,
• Εκπαίδευση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων,
• Διασύνδεση και ταίριασμα επιχειρήσεων με άλλες ΜΜΕ, συνεργατικές και κοινωφελείς επιχειρήσεις,
• Ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων για καινοτόμες ιδέες,
• Δράσεις διασύνδεσης με δυνητικούς επενδυτές.
Παράλληλα με τα ανωτέρω, θα δημιουργηθεί υποστηρικτικά ένα οικοσύστημα καινοτομίας (Δίκτυο υποστηριζόμενο και από διαδικτυακή πλατφόρμα) με στόχο την ενεργοποίηση όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στην αλυσίδα της καινοτομίας (Θεσμικοί φορείς, ΜΜΕ, συλλογικά όργανα, ερευνητικά κέντρα, επενδυτές κλπ).

Δημιουργία δικτύου καινοτομίας

Το δίκτυο καινοτομίας θα αποτελείται από τουλάχιστον 50 μέλη με την ακόλουθη ενδεικτική κατανομή, 15 μέλη θα προέρχονται από την Ηλεία, 15 από την Αιτωλοακαρνανία και 20 από την Αχαΐα. Τα μέλη του δικτύου θα προέρχονται από τον επιχειρηματικό κόσμο, τον ακαδημαϊκό κόσμο, το δημόσιο τομέα και το ευρύ κοινό. Αρχικά τα μέλη θα ενημερωθούν με μια επιστολή και εν συνεχεία θα υπογράψουν ένα συμφωνητικό με την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, το οποίο θα περιγράφει τους όρους συνεργασίας.

Σκοπός του δικτύου αυτού είναι η παροχή στήριξης στις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν για ένταξη στην θερμοκοιτίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του έργου προγραμματίζονται δυο ημερίδες, σε Αγρίνιο και Πάτρα.

Διαβάστηκε 1034 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα