Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:28 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 18:39

Αίτημα παραχώρησης ανενεργού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας για την ανέγερση μνημείου στη Μεγάλη Χώρα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος κάνει λόγο για μία “ξεχωριστή” ημέρα για τη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου.

Ειδικότερα, υπεγράφη το σχετικό αίτημα για την παραχώρηση ανενεργού αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας ώστε να τιμηθεί η μνήμη των Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη και Κωνσταντίνου Καραθάνος.

Οι δύο πιλότοι, καταγόμενοι από τη Μεγάλη Χώρα, «έπεσαν» εν ώρα καθήκοντος, με τέσσερα χρόνια διαφορά, το 2000 και το 2004, σε Αντίκυρα και Παρνασσό.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Κιτσοπάνου αναφέρει:

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για εμένα αλλά και το χωριό μας, την Μεγάλη Χώρα.

Σήμερα υπεγράφη το επίσημο αίτημα παραχώρησης ανενεργού αεροσκάφους της πολεμικής μας αεροπορίας, προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το γενικό επιτελείο.
Ένα αίτημα πάνδημο, ώστε να τιμηθούν επάξια οι 2 πεσόντες υπέρ πατρίδος, ο Κωνσταντίνος Αλεξανδράκης και ο Κωνσταντίνος Καραθάνος.

Ένα αίτημα το οποίο στήριξε αμέσως ο δήμαρχος μας κ. Παπαναστασίου, αφού σε ζητήματα που αφορούν την πατρίδα και το έθνος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος.

Είμαι παραπάνω από σίγουρος πως το αίτημα μας, θα ευοδωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

kitsopanos 22 6 2020

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2607 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.