Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:11 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 18:36

“Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”: Πρόταση για την στέγαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Συνδυασμός “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου” αναφορικά με την στέγαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου την ώρα που το σχολείο αυξάνει το το μαθητικό του δυναμικό. Η ανακοίνωση:

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που, σύμφωνα με σχετικά τελευταία δημοσιεύματα, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου αυξάνει το μαθητικό του δυναμικό και αποκτά μια στέρεη θέση ανάμεσα στις προτιμήσεις των μαθητών. Διαβάσαμε ότι για την στέγασή του την σχολική χρονιά που έρχεται, θα τοποθετηθούν πέντε προκατασκευασμένες αίθουσες σε ειδικά προβλεπόμενο χώρο δίπλα στο 2ο Λύκειο Μεσολογγίου.

Ανησυχούμε ότι θα επαναληφθεί για μια ακόμη φορά, η ιστορία του 1ου Γυμνασίου της Πόλης μας, που μέρος του μαθητικού του δυναμικού στεγάζεται χρόνια τώρα, σε προκατασκευασμένες αίθουσες, όπως ακριβώς συνέβη και με το Λύκειο του Θέρμου από το οποίο θα μεταφερθούν οι 5 αίθουσες.

Θα χαιρόμασταν πολύ περισσότερο αν βλέπαμε να γίνονται ενέργειες ώστε να δοθεί ουσιαστική οριστική λύση για την στέγαση του Γυμνασίου. Έχει κατατεθεί αρμοδίως – δύο φορές – πρόταση από το Συμβούλιο Κοινότητας Μεσολογγίου προς την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας και το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με την οποία έχει ζητηθεί να οριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κυριαζή, προκειμένου να ανευρεθούν πόροι για την ανακαίνιση του κτιρίου του Ιδρύματος (πρώην 2ο Γυμνάσιο, πρώην Επαγγελματική Σχολή), ώστε να βρει μόνιμη στέγη το νεοϊδρυθέν Γυμνάσιο και να διατηρηθεί το υπάρχον κτίριο. Απάντηση δυστυχώς δεν έχει δοθεί, ούτε οι απαραίτητες ενέργειες έχουν γίνει για την ενεργοποίηση του κληροδοτήματος. Η ανακαίνιση του συγκεκριμένου κτιρίου κρίνεται απόλυτα επιβεβλημένη, αφού η εγκατάλειψη του θα οδηγήσει σε άλλη μια απώλεια για την πόλη μας.

Δεν επιτρέπεται σήμερα, να στήνονται προκάτ αίθουσες δίπλα σε θαυμάσια νεόκτιστα σχολικά κτίρια, που όλοι θαυμάζουμε. Όχι μόνο για τον παραπάνω λόγο που αναφέρουμε, αλλά γιατί είναι σίγουρο ότι το μεθεπόμενο σχολικό έτος αυτές οι αίθουσες δεν θα επαρκούν. Είναι γνωστό ότι σχολεία σαν το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο, με τμήματα ζωγραφικής, χορού και κινηματογράφου – θεάτρου, χρειάζονται όχι μόνο απλές αίθουσες διδασκαλίας αλλά και κατάλληλες αίθουσες εργαστηρίων για τα ατομικά σχεδιαστήρια των μαθητών, ευρύχωρες αίθουσες χορού, όπως και εξοπλισμένα εργαστήρια κινηματογράφου και αίθουσα προβολών και θεάτρου.

Η φροντίδα για την οριστική και σωστή στέγαση της ελπιδοφόρας αυτής σχολικής μονάδας της Πόλης μας, οφείλει να μπει πρώτο θέμα στην ατζέντα του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Με βάση το ΦΕΚ ίδρυσης του κληροδοτήματος Κυριαζή, Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Νομάρχης (τώρα Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αιτωλ/νίας) και μέλη του συμβουλίου είναι ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών και δύο πολίτες. Η ενεργοποίηση είναι επιβεβλημένη για να σωθεί το κτίριο, το οποίο μπορεί να στεγάσει το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο ή οποιαδήποτε άλλη δομή κριθεί αναγκαία και απαραίτητη για την πόλη μας.

Θέτουμε το θέμα ως επείγον, για να μην αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον αλλαγή έδρας του σχολείου επειδή δεν βρίσκει κατάλληλη στέγη στο Μεσολόγγι.

Εκ του Συνδυασμού “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου

agriniobestof.gr
Διαβάστηκε 2590 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.