Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:43 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 13:36

Το νέο κτίριο του Γενικού Λυκείου Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Μπότσαρης*

«Δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε το εφικτό, αν δεν επιδιώκαμε πάντοτε το ανέφικτο». Μαξ Βέμπερ

Με βαθιά συγκίνηση πληροφορήθηκα ότι ολοκληρώθηκε το νέο κτήριο του Γενικού Λυκείου Θέρμου και παραδίδεται τις επόμενες μέρες.

Ήταν το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας προς Μεγάλη Τρίτη του Πάσχα 2007, όταν άρχισε ο Γολγοθάς για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Θέρμου και η Ανάσταση για το Λύκειο Θέρμου ήρθε 13 χρόνια μετά .

Εκείνες τις πρώτες ώρες, μέσα στη μεγάλη αναστάτωση ήταν λίγοι αλλά αποφασισμένοι εκείνοι που οραματίσθηκαν και τόνισαν την ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου Λυκείου που θα αποτελούσε παρακαταθήκη για την τοπική κοινωνία του Θέρμου και ιδιαίτερα για τα παιδιά αλλά και σημείο αναφοράς Παιδείας και Πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής.

Πέρασε πολύ καιρός από τότε, με πολλούς να αμφιβάλουν και με πολλές δολιχοδρομίες, αλλά ο στόχος για τους λίγους  ήταν αταλάντευτα ένας. Από τότε έχουν περάσει 13 δύσκολα χρόνια για την εκπαιδευτική κοινότητα του Λυκείου Θέρμου και ευτυχώς λιγότερα για το  Γυμνάσιο. Σε αυτά τα 13 χρόνια οι απόφοιτοι της χρονιάς εκείνης είναι σημερινοί τριαντάρηδες και οι περισσότεροι από τους  500 απόφοιτους από τότε πολλά θα έχουν να σας διηγηθούν.

Και να που ξεπρόβαλε το Νέο Λύκειο Θέρμου ένα σύγχρονο κτήριο κόσμημα που ανήκει στο λαό του Θέρμου και όχι μόνο.  

Η ύπαρξη του κτηρίου δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν πολλές δράσεις ποικίλου περιεχομένου, όπως:

  • Να λειτουργήσει ως έδρα Θερινού Πανεπιστημίου.
  • Να γίνει έδρα συνεδρίων Πανεπιστήμιων και επιστημονικών Φορέων.
  • Να αποτελέσει πόλο έλξης καθηγητών και φοιτητών Πανεπιστημίων στα πλαίσια μαθημάτων για την Οικολογία, Βιογεωγραφία, Γεωλογία κ.ά. (όπως ήταν η Λίμνη Τριχωνίδα όταν φέρναμε κάθε χρόνο φοιτητές του Βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια του μαθήματος της Λιμνολογίας).
  • Να είναι πηγή επιμορφωτικών δραστηριοτήτων για τους κατοίκους του Θέρμου αλλά και άλλων περιοχών.
  • Να γίνει πόλος έλξης για αθλητικές δραστηριότητες.
  • Να είναι σημείο αναφοράς πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου .

Το κτήριο λοιπόν και με ένα τζοκόντιο χαμόγελο προσκαλεί και προκαλεί όλους μας να αφήσουμε τα εφήμερα και μα κοιτάξουμε προς το μέλλον.

*Επίτιμος Διευθυντής Λυκείου- Συγγραφέας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2344 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.