Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:25 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 20:35

Δήμος Αγρινίου: «Καμπανάκι» για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κίνδυνος εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου – Έκκληση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σωτήρη Κολοβό

Κατά κανόνα τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν «βραδυφλεγείς βόμβες» για τον δήμο Αγρινίου και τους υπόλοιπους δήμους ανά την Ελλάδα, αλλά φέτος στο Αγρίνιο φαίνεται να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από τους δημότες μετά και την ενημέρωση της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, με τους ιδιοκτήτες να σπεύδουν να τα καθαρίσουν.

«Τουλάχιστον το 80% από όσους έχουμε ενημερώσει έχουν σπεύσει και έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους. Η διαδικασία έχει ως εξής: αναζητούμε τους ιδιοκτήτες και τους αποστέλλουμε το αίτημα της υπηρεσίας μας για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους. Αν δεν ανταποκριθούν μετά από δύο αιτήματα, τότε αναλαμβάνει η υπηρεσία μας να καθαρίσει το οικόπεδο και αποστέλλεται στους ιδιοκτήτες το σχετικό διοικητικό πρόστιμο, το οποίο προκύπτει από την έκτασή του και τις εργατοώρες που δαπανήθηκαν από τους υπαλλήλους του δήμου για να καθαριστεί, ενώ μετά υποβάλλεται και μήνυση στους ιδιοκτήτες» αναφέρει στη «Σ» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Αγρινίου, Σωτήρης Κολοβός.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου, Σωτήρης Κολοβός

Το πρόβλημα που συχνά αντιμετωπίζει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας είναι ότι τα στοιχεία αρκετών ιδιοκτητών οικοπέδων είναι ελλιπή, με αποτέλεσμα να καταγράφεται καθυστέρηση στην υπηρεσία μέχρι να βρεθούν οι ιδιοκτήτες. Μάλιστα για την γρηγορότερη ανταπόκριση της πολιτικής προστασίας ο κ. Κολοβός εδώ και αρκετό καιρό έχει συστήσει μια ομάδα υπαλλήλων οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Κολοβό οι πολίτες εκτός της περιοχής της πόλης του Αγρινίου καθαρίζουν από μόνοι τους τις ιδιοκτησίες τους, κάτι που δεν συμβαίνει στον ίδιο βαθμό εντός του αστικού ιστού και πέριξ της πόλης.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Σωτήρης Κολοβός, η πολιτική προστασία του δήμου Αγρινίου εδώ και μήνες, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (από Μάιο μέχρι και Οκτώβριο), έχει ξεκινήσει καθαρισμούς σε αγροτικούς δρόμους των 68 τοπικών κοινοτήτων και των 100 οικισμών του δήμου, ενώ γι’ αυτό το λόγο έχουν προσληφθεί και 2 άτομα ώστε τα 3 τρακτέρ – καταστροφείς του δήμου να λειτουργούν συνεχώς.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1431 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.