Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:32 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 20:55

Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου: Συνεργασία και βραβεύσεις από “Το χαμόγελο του παιδιού”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του με το «Χαμόγελο του Παιδιού» κατά τη φετινή σχολική χρονιά  2019-2020.

Η συνεργασία αυτή έγινε  εν όψει της 6ης Μαρτίου , Ημέρας ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον  Εκφοβισμό κατά την οποία ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού»  πραγματοποίησε για 7η συνεχή χρονιά μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων . Στόχος της καμπάνιας ήταν να ακουστεί η φωνή όλων των παιδιών και να σταλεί το δικό τους μήνυμα.

Τη συμμετοχή του σχολείου μπορείτε να τη δείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου ενάντια στο bullying

Οι μαθητές φωτογραφήθηκαν με το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ»  ενώ η μαθήτρια της Γ΄ τάξης  Σοφία Ζήση δημιούργησε ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο βίντεο για τη συγκεκριμένη δράση.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές που ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στο bullying.

2) Το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου  έλαβε επίσης μέρος με δυο συμμετοχές στην κατηγορία «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ –ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» και στην κατηγορία «ΤΕΧΝΗ» στα 4α  βραβεία «You Smile” που διοργάνωσαν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο «YouSmile» .

Στόχος μέσα από τις βραβεύσεις να αναδειχθούν πράξεις και πρωτοβουλίες παιδιών, (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο), που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα 4α Ετήσια Βραβεία «YouSmile» είναι εγκεκριμένος μαθητικός διαγωνισμός από το Υπουργείο Παιδείας με αριθμό πρωτ Φ.14Α/115061/ΦΔ/118968/Δ1

Έμπνευση για τα Βραβεία YouSmile αποτελεί ο ιδρυτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος σε ηλικία μόλις 10 ετών και πριν φύγει από τη ζωή κατάφερε να κινητοποιήσει όχι μόνο την οικογένειά του αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία! Η δύναμη και το όραμα του Ανδρέα, ενός παιδιού 10 ετών, είχε ως αποτέλεσμα να ιδρυθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στα 23 χρόνια δράσης του έχει στηρίξει 1.500.000 παιδιά.

Στόχος του YοuSmile είναι τα ίδια τα παιδιά να ενημερώνουν και να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους, να συμμετέχουν σε δράσεις με στόχο την προάσπιση αυτών, έχοντας στην διάθεσή τους όλα τα κατάλληλα «εργαλεία». Το YouSmile δίνει στα παιδιά το βήμα να μιλήσουν και να δράσουν για όλα όσα τα απασχολούν, χωρίς καμία παρέμβαση από τους μεγάλους.

Πιο συγκεριμένα βραβεία έλαβαν οι μαθήτριες Ζήση Σοφία για την εξαιρετική επίδοσή της στο σχολείο αλλά και για τη συμμετοχή της σε πολλούς μαθητικούς διαγωνισμούς (ποίησης, σκίτσου, συγγραφής δοκιμίων,δημιουργίας βίντεο, διαγωνισμοί για την ασφάλεια στο διαδίκτυο…)  καθώς και η μαθήτρια Δάφνη Ξάφο για το ιδιαίτερο ταλέντο της στη ζωγραφική.

Το σχολείο συγχαίρει όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τους εύχεται να θέτουν πάντα υψηλούς στόχους στη ζωή τους και να τους επιτυγχάνουν.

Κλείνοντας, το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου ευχαριστεί θερμά το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη συνεχή στήριξή του στο ελληνικό δημόσιο σχολείο  και για την αφοσίωση και συμπαράσταση στα παιδιά όλου του κόσμου.

sinidisi,gr

Διαβάστηκε 1051 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.