Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:38 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 18:55

Μεσολόγγι: Στην τελική ευθεία το έργο συντήρησης των τειχών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προϊστάμενος Νεοτέρων μνημείων: «Ευελπιστώ πως δεν θα υπάρξουν παρατηρήσεις ή συστάσεις»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των εργασιών συντήρησης των τειχών του Κήπου των Ηρώων στο Μεσολόγγι, τα οποία αποτελούν εκτός από την «ζωντανή» ιστορία και πόλο έλξης της πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας, και την πολιτιστική «ταυτότητα» του δήμου και της ευρύτερης περιοχής!

Η μελέτη των εργασιών, προϋπολογισμού 270.000 ευρώ, έχει ήδη αποσταλεί στην Αθήνα, από την υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων, που εδρεύει στην Πάτρα, ώστε να εξεταστεί και να δοθεί η έγκριση για το έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει και να αλλάξει την όψη της εισόδου της Ιεράς Πόλεως. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σύντομα θα εξεταστεί ο φάκελος και θα δοθεί η τελική έγκριση.

Ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη «Σ» παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την επιτάχυνση των διαδικασιών. «Ως υπηρεσία είμαστε σε αναμονή της έγκρισης του φακέλου που καταθέσαμε, ώστε το έργο να ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ. Εκτιμώ πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα το συμβούλιο θα πρέπει να έχει εξετάσει τον φάκελο, αλλά και να δώσει την σχετική έγκριση. Ευελπιστώ πως δεν θα υπάρξουν παρατηρήσεις ή συστάσεις για πιθανές αλλαγές, καθώς δεν έχουμε κάποια τέτοια προφορική ενημέρωση. Σε κάθε ενδεχόμενο, αμέσως μετά την παραλαβή της απόφασης του συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον δήμο Μεσολογγίου, θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες για την άμεση έναρξη του έργου. Η μέχρι τώρα καθυστέρηση των διαδικασιών για την συντήρηση του τείχους του κήπου των ηρώων στο Μεσολόγγι, οφείλεται καθαρά στην πανδημία».

Το έργο για την εν λόγω υπηρεσία αποτελεί «αιχμή του δόρατος». Η μελέτη έγινε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η παρέμβαση αυτή να προστατέψει όσο το δυνατόν καλύτερα το μνημείο και να αναδειχθεί προς όφελος της πόλης, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική ιστορία.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1069 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.