Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:30 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 10:09

Αγρίνιο: Συνέχεια Πανελλαδικών με Αρχαία και Μαθηματικά – Οι δυσκολίες και οι παγίδες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την εξέταση των υποψηφίων σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίστηκαν χθες  οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια. Στα Αρχαία το γνωστό κείμενο ήταν από την Πολιτεία του Πλάτωνα, ενώ το αδίδακτο ήταν από τους Πόρους του Ξενοφώντα.

O Σέβος Μανιαβός

Ο υποψήφιος από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου, Σέβος Μανιαβός τόνισε: «τα θέματα των μαθηματικών φέτος ήταν αρκετά δύσκολα. Η άσκηση του γνωστού – λάθος ήταν καλή, είχε αποδείξεις, το τελευταίο θέμα ήταν πάρα πολύ απαιτητικό, ενώ το προηγούμενο είχε σημαντικό βαθμό δυσκολίας.

O Παναγιώτης Κούτσικος

Ο υποψήφιος από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου, Παναγιώτης Κούτσικος σχολίασε: «τα θέματα μπορώ να πω πως ήταν μέτριας δυσκολίας. Το τελευταίο ήταν δύσκολο. Είχε θεωρία ενδιάμεσων τιμών, το δεύτερο θέμα είχε ασκήσεις ρυθμού μεταβολής οι οποίες ως ένα βαθμό «έβγαιναν» εύκολα. Ο κορονοϊός μας έδωσε την ευκαιρία να ηρεμίσουμε και να διαβάσουμε περισσότερο».

Η Δήμητρα Ματσούκα

Η υποψήφια από το 3ου ΓΕΛ Αγρινίου, Δήμητρα Ματσούκα ανέφερε: «τα θέματα των αρχαίων ήταν βατά, θεωρώ πως δεν έκρυβαν παγίδες για όποιους είχαν διαβάσει και ήταν προσεκτικοί. Στο γνωστό εξεταστήκαμε στην «Πολιτεία» κάτι αναμενόμενο και στο άγνωστο στον «Ξενοφώντα». Τα θέματα αυτά τα είχαμε καλύψει και στο φροντιστήριο και στο σχολείο».

Αύριο, Παρασκευή, ακολουθεί η εξέταση στα μαθήματα της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και Κοινωνιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Κώστας Χονδρός 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1021 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.