Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:42 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 00:26

Το χρώμα του χρήματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ναι μεν, αλλά δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για την ενίσχυση των αγροτών.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) προς στήριξη αγροτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πλήττονται από την πανδημία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρόταση που θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία, είναι να αυξηθεί το ανώτατο όριο της αποζημίωσης από τις 5.000 ευρώ σε 7.000 ευρώ!

Βασική στόχευση είναι η παροχή ρευστότητας σε αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της αγροδιατροφικής αλυσίδας, ώστε αποφύγουν την χρεοκοπία. Μάλιστα, η όλη διαδικασία θα λάβει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Λαμπρά, …μέχρι εδώ. Το θέμα είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες, οι αγρότες λεφτά ακούνε και λεφτά δεν βλέπουν.

Τα «τρελά εκατομμύρια» πάνε κι έρχονται σε ανακοινώσεις, συνεδριάσεις, δελτία τύπου, δηλώσεις, δημοσιεύματα κτλ, οι παραγωγοί, όμως, το χρώμα του χρήματος δεν το είδαν ακόμη.

  • Οι μέρες περνάνε, οι βδομάδες φεύγουν, οι μήνες αλλάζουν και την ίδια στιγμή τα έξοδα τρέχουν, τα χρέη συσσωρεύονται, η αγορά ψυχορραγεί.

Άρα, ας κάνουν ότι είναι να κάνουν γρήγορα. Δεν αντέχει άλλο ούτε ο αγρότης ως φυσικό πρόσωπο ούτε οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Κρατάμε ως απόλυτα θετικό, βέβαια, το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές δείχνουν να έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα της όλης κατάστασης. Εξ ου και το κατεπείγον της διαδικασίας.

Ακόμη, όμως κι αν όλα κυλήσουν ομαλά μεθαύριο, …υπάρχει δρόμος μπροστά.

Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο. Πολύ χρόνο. Αυτό, όμως, είναι το πρόβλημα: δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Όπως δεν υπάρχει και η κατανόηση απ’ τον μέσο αγρότη, που όλο αυτό το διάστημα βομβαρδίζεται από εκατομμύρια…και, εν τω μεταξύ, με νύχια και με δόντια κρατά την εκμετάλλευσή του ζωντανή.

Διαβάστηκε 1559 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία