Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:17 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 00:17

3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Κατούνας 2020 (Κυρ 19/7/2020 7:00 μμ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΚΔΑΠ Μεδεώνος σε συνεργασία με τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας προκηρύσσει την διοργάνωση του 3ου Λαϊκού αγώνα δρόμου Κατούνας αποστάσεις 1000 + 5000 μέτρων. Ο εν λόγω αγώνας θα διεξαχθεί στην φιλόξενη Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 19, Ιουλίου 2020 και ώρα 7:00 μμ .

Η αφετηρία για το μαθητικό αγώνα των 1000 μέτρων θα βρίσκεται βορειοδυτικά του χωριού στην πλατεία Αχυρών ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κατούνα. Ο δρόμος των 5000 μέτρων θα έχει ως αφετηρία αλλά και τερματισμό διαγράφοντας έναν κύκλο του χωριού την πλατεία της Κατούνας. Για την ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχουν ιατροί και νοσηλευτές που θα υποστηρίξουν τους αθλητές. Ακόμη κατά την διάρκεια του αγώνα η διαδρομή θα είναι φυλασσόμενη από την τροχαία και ομάδα εθελοντών για την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

3ος Αγώνας δρόμου 1000 μέτρων . Ώρα εκκίνησης : 7:00 μμ.

Αφετηρία : Πλατεία Αχυρών Κατούνας. Τερματισμός : Κεντρική πλατεία Κατούνας.

Παροχές:  Χρονομέτρηση, Αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους συμμετέχοντες Τροφοδοσία με νερό χυμό και μπανάνες στον τερματισμό .

Περιγραφή διαδρομής: Η διαδρομή είναι στο μεγαλύτερο τμήμα της επίπεδη κ κατηφορική .  Με αφετηρία την πλατεία Αχυρών που βρίσκεται αριστερά στο δρόμο προς Τρύφο και  κατευθύνεται προς το κέντρο της Κατούνας μέσω της κεντρικής οδού (Μαυρομματαίων).

3ος Αγώνας δρόμου 5000 μέτρων . Ώρα εκκίνησης 7.30 μμ.

Αφετηρία – τερματισμός: Η κεντρική πλατεία της Κατούνας με την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Απαραίτητος κρίνεται ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος, τονίζεται δε ότι η συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Χρόνος ολοκλήρωσης: Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 8:30 μμ με συνολική διάρκεια 1 ώρα ώστε να μπορέσουν να τερματίσουν άπαντες.

Παροχές: Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση, Αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους συμμετέχοντες, τροφοδοσία με νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα σε διάφορα σημεία και στον τερματισμό μπανάνες χυμός καθώς και πολλά εδέσματα από τον Σύλλογο Γυναικών της Κατούνας.
Οι αθλητές καλό είναι να μην έχουν αντικείμενα αξίας χρήματα και άλλα τιμαλφή γιατί σε περίπτωση απώλειας η διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Περιγραφή διαδρομής: Η διαδρομή είναι κατά διαστήματα κατηφορική και κατά διαστήματα ανηφορική με χαμηλότερο σημείο τα 298 m και υψηλότερο τα 366 m.

Πληροφορίες εγγραφής: Η εγγραφή μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 6977440146 (Λάμπρος) στο 6977692694 (Παναγιώτης) & στο 2646032055 (ΚΔΑΠ ΜΕΔΕΩΝΟΣ)..

Κόστος συμμετοχής δεν υπάρχει.

Εγγραφές θα γίνονται μέχρι και 3 ώρες πριν τον αγώνα στο χώρο της αφετηρίας των 5000 μέτρων στην κεντρική πλατεία της Κατούνας από που θα μπορούν οι αθλητές να παραλάβουν τον αριθμό τους μαζί με το τσιπάκι για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Κανονισμών Τροποποιήσεις ,  διεξαγωγής του Αγώνα 1000 μέτρων & 5000 μέτρων λόγω εκτάκτων υγειονομικών συνθηκών του Covid-19.

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών θα υπάρξουν τροποποιήσεις στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων των 1000 & των 5000 μέτρων. Οι αλλαγές βρίσκονται σε κάθε πτυχή του αγώνα όπως εκκίνηση, τερματισμός, απονομές, παραλαβή αριθμών, σταθμοί τροφοδοσίας.

Παρακάτω αναλύονται τα μέτρα που παίρνει η διοργάνωση μας.

Εκκίνηση: Η εκκίνηση αποτελεί το βασικότερο παράγοντα συνωστισμού σε έναν αγώνα τρεξίματος και ως εκ τούτου είναι και η βασικότερη αλλαγή που επέρχεται στο πεντάρι μας τουλάχιστον για το 2020. Έτσι αντί της καθιερωμένης μιας εκκίνησης θα γίνουνε πολλαπλές τμηματικές εκκινήσεις. Επιπλέον οι εκκινήσεις θα δοθούν με σειρά δυναμικότητας των αθλητών για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι προσπεράσεις τη διάρκεια του αγώνα. Η κάθε τμηματική εκκίνηση θα περιλαμβάνει 6 αθλητές που θα τηρούν την απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους και θα πραγματοποιείται κάθε 20 δευτερόλεπτα . Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας θα υπάρχει περίφραξη στο χώρο της εκκίνησης.

Τερματισμός: Ο χώρος του τερματισμού θα παραμείνει στο γνωστό σημείο μπροστά στην πλατεία Κατούνας καθώς το χρονικό εύρος μεταξύ τον τερματισμό των αθλητών θα είναι μεγάλο και δεν τίθεται ζήτημα ειδικών μέτρων πέρα από την απαγόρευση εισόδου θεατών στο χώρο του τερματισμού. Ο κάθε αθλητής τερματίζοντας θα παραλαμβάνει με ασφαλή τρόπο το μετάλλιο του και θα πρέπει να αποχωρήσει σε εύλογο χρόνο.

Τελετή απονομών: Η τελετή απονομών θα γίνει σπαστά, συνοπτικά και σε δύο φάσεις (άντρες – γυναίκες) για την αποφυγή συνωστισμού. Η τελετή των αντρών θα γίνει στις 8.45 μμ και των γυναικών στις 9:00 μμ το βράδυ της ίδιας μέρας.

Καλούνται όλοι οι φίλοι-φίλες που θα θελήσουν να βοηθήσουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στην υλοποίηση του αγώνα μας ,  να το πράξουν, επικοινωνώντας στα ίδια παραπάνω τηλέφωνα  με την εγγραφή των δρομέων . Θα λάβουν μια αναμνηστική φανέλα της διοργάνωσης και τιμητικό μετάλλιο εθελοντή του Αγώνα μας.

Ο Διευθυντής του ΚΔΑΠ ΜΕΔΕΩΝΟΣ: ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άκτιου – Βόνιτσας : ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Πηγη: runningnews.gr

Διαβάστηκε 1839 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.