Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:59 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 17:29

Ευτυχώς υπάρχει το Άκτιο και η Fraport, γιατί η ανάπτυξη από το Αμβρακία – Άκτιο ακόμα έρχεται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και για οδικά δίκτυα με ασφάλεια και να μην μπορούν να ολοκληρωθούν σαράντα τρία χιλιόμετρα. Να μιλάμε για τουρισμό, που είναι η βαριά μας βιομηχανία και η ελκυστική μας πρόταση στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού, και να μην έχουμε τα συνοδευτικά έργα, με ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους».

Κανείς δεν διαφωνεί με αυτή τη αποστροφή του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με τον Υπουργό Υποδομών για τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία. Δυστυχώς αυτό, ενώ είναι αυτονόητο για όλους μας, για το κράτος κάτι τέτοιες…. λεπτομέρειες δεν είναι καθόλου αυτονόητες. Έτσι το έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εδώ και δέκα χρόνια καρκινοβατεί μισοτελειωμένο.

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει το ιδιωτικοποιημένο πια αεροδρόμιο του Ακτίου, άρα και μια στοιχειώδης προϋπόθεση για ανάπτυξη και επενδύσεις στην περιοχή. Χάρις το αεροδρόμιο του Ακτίου καταγράφεται επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή σε σχέση με τουριστικές μονάδες, μαρίνες κτλ. Πρόσφατα έγινε γνωστή η ολλανδική επένδυση 110 εκατ. ευρώ, που θα ξεκινήσει στην Πογωνιά. Και δεν είναι η μόνη. Ήδη τα προηγούμενα χρόνια δρομολογήθηκαν ή έγιναν ήδη και άλλες μικρότερες επενδύσεις. Αν δεν υπήρχε το αεροδρόμιο του Ακτίου, φυσικά δεν υπήρχε πουθενά στον ορίζοντα επενδυτικό ενδιαφέρον. Κι αν περιμέναμε ανάπτυξη από δημόσια έργα, σαν το Άκτιο – Αμβρακία, θα περιμέναμε ακόμη…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 2609 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.