Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:39 πμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 18:13

Αιτωλοακαρνανία: «Πράσινο» φως σε ολλανδική τουριστική επένδυση 110 εκατ. στην Πογωνιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

5στερο ξενοδοχείο δυναμικότητας και τουριστικές κατοικιές κοντά στο Βαθυαβάλι

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Έξι επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψους 595.809.000 ευρώ που θα δημιουργήσουν 1.395 μόνιμες θέσεις εργασίας, έλαβαν το ”πράσινο φως” για θετική εισήγηση προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ τουEnterprise Greece, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και προέδρου του Οργανισμού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το project “Varko” της εταιρείας RND Investments Greece στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Πρόκειται για επένδυση εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων, συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Η επένδυση θα γίνει σε έκταση 160 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, κοντά στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι. Η τουριστική επένδυση αφορά συνδυασμό ενός πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 135 κλινών και 30 τουριστικών κατοικιών μαζί με χώρους ευεξίας κοκ.

Η συγκεκριμένη επένδυση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, με δεδομένο ότι αφορά περιοχή που δεν περιλαμβάνεται στους συνήθεις τουριστικούς προορισμούς στη χώρα και ως εκ τούτου μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Σε αυτό κρίσιμο ρόλο παίζει η αναβάθμιση του αεροδρομίου του Ακτίου, που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια στη Fraport και μέσω του οποίου υπάρχουν πλέον απευθείας συνδέσεις με ευρωπαϊκές χώρες.

Τα επενδυτικά σχέδια που έλαβαν το «πράσινο φως» -πέραν αυτό της Αιτωλοακαρνανίας– αφορούν  στη δημιουργία μαρίνας στη θέση Βλυχός της Λευκάδας, στην ίδρυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή Κουμπαρά στο Διακοφτό με την ταυτόχρονη ίδρυση ξενοδοχείου 5 αστέρων και τουριστικών κατοικιών στις περιοχές Τζαμαρία – Φάρος της Ίου από μέρους της εταιρείας 105 Α.Ε., στην ανέγερση boutique hotel 5 αστέρων και παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή Πικρό Νερό της Ίου από την πλευρά της εταιρείας Νερό Α.Ε., την ίδρυση δύο σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή Παπάς-Λουκάς στην Ίο της εταιρείας Lucas Α.Ε., καθώς επίσης η επένδυση “Arcadia” Τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Κυλλήνη Α.Ε.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2332 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.