Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:32 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 18:12

Πανελλαδικές 2020: «Επιτυχής η επιλογή κειμένων στη Νεοελληνική Γλώσσα» λέει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι αναφέρουν οι Έλληνες Φιλόλογοι για τη σημερινή εξέταση

Επιτυχής η επιλογή των τριών κειμένων που δόθηκαν προς εξέταση στο μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» λέει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Eνωση Φιλολόγων.

Η ανακοίνωσε επισημαίνει πως «Το πρώτο –του Θεόδωρου Γρηγοριάδη- αναφέρεται στη σημασία της Ανάγνωσης, το δεύτερο –του Κώστα Τσιρόπουλου– αναφέρεται στη σημασία της Γραφής.Το τρίτο είναι ένα σχετικά πρόσφατο ποίημα του Τίτου Πατρίκιου για τον ρόλο της ποίησης στην καθημερινή μας ζωή.

Και τα τρία κείμενα εκπληρώνουν εμμέσως και ένα παιδαγωγικό ρόλο: καλούν τους υποψηφίους να γίνουν καλοί αναγνώστες, δημιουργικοί εκφραστές του γραπτού λόγου και ευαίσθητοι πολίτες.

Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους τους υποψηφίους που μέσα στις δυσάρεστες συνθήκες της πανδημίας δοκιμάζονται, σε περιορισμένο χρόνο, σε μιαν απαιτητική εξέταση. Καλή Επιτυχία και Καλή Πρόοδο».

www.protothema.gr

Διαβάστηκε 1147 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.