Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  2:16 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 10:57

Boλές από τον Π. Μπεσίνη κατά του Δ.Σ. του Εμπορικού Σύλλογου για το θερινό πενθήμερο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρέμβαση του μέχρι πρόσφατα προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτη Μπεσίνη αναφορικά με τους χειρισμούς του Δ.Σ. για το θερινό πενθήμερο.

Ήταν γνωστό πως ο κ Μπεσίνης διαφώνησε και αυτός ήταν ο βασικός λόγος της παραίτησης του ωστόσο σήμερα δημοσιοποιεί την επιχειρηματολογία του.

Λέει χαρακτηριστικά πως «είναι λάθος του Δ.Σ με “ελαφρά την καρδία” να επικαλείται διαρκώς την «απόλυτη πλειοψηφία» των ερωτώμενων συναδέλφων ,όταν μάλιστα αυτή είναι και οριακή (53 %) και να αγνοεί ή και να υποτιμά την μειοψηφία  όταν μάλιστα είναι και “ισχυρη”.

Η παρέμβαση του Παναγιώτη Μπεσίνη αυτούσια είναι η ακόλουθη:

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΣΑ με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση του για εφαρμογή θερινού πενθημέρου τους μήνες Ιούλιο και Αυγουστο και για φέτος το καλοκαίρι του 2020,μερικές σκέψεις ….”μειοψηφικές” με “ταλαιπώρησαν” και αποφάσισα να τις κάνω και δημόσιες,

ΣΚΕΨΗ 1η

Είναι λάθος να λέει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας  ότι δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε άλλο ,παρά μόνο  να εφαρμόσει την “απόφαση ” της “απόλυτης” πλειοψηφίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε από την διακίνηση του ερωτηματολογίου.

Και είναι λάθος γιατί κανένα “ερωτηματολόγιο” δεν μπορεί να αντικαταστήσει την γενική συνέλευση του συλλόγου ούτε φυσικά να την υποκαταστήσει.

Οι απαντήσεις στην διακίνηση του ερωτηματολογίου δίνονται “κατά μόνας” ,είναι συνήθως της στιγμής και σίγουρα ο ερωτώμενος δεν έχει συμμετάσχει στην “ζύμωση” μιας ανοιχτής και ζωντανης διαδικασίας όπου οι διαφορετικές απόψεις θα αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα, θα “εξαντληθούν” στον διάλογο και στο τέλος  θα επιτευχθεί  ίσως και η σύνθεσή τους.

Πάντοτε άλλωστε το ερωτηματολόγιο διενεργούνταν είτε για να επιβεβαιώσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης είτε για να δώσει το στίγμα της αγοράς πριν από αυτή. ΠΟΤΕ για να ορίσει την απόφαση.

ΣΚΕΨΗ 2η

Φέτος σε μια εντελώς διαφορετική συγκυρία (πρωτόγνωρη για πάρα πολλούς λόγους) και με δεδομένη την αδυναμία σύγκλισης γενικής συνέλευσης, το Δ.Σ μπορούσε (ίσως και να όφειλε) να αναλάβει την ευθύνη και να πάρει μόνο του  απόφαση .Μπορούσε και να ΜΗΝ πάρει απόφαση. Και στην μια και στην άλλη περίπτωση ουσιαστικά και τυπικά νομιμοποιούνταν.

ΣΚΕΨΗ 3η

Είναι λάθος του Δ.Σ με “ελαφρά την καρδία” να επικαλείται διαρκώς την «απόλυτη πλειοψηφία» των ερωτώμενων συναδέλφων ,όταν μάλιστα αυτή είναι και οριακή (53 %) και να αγνοεί ή και να υποτιμά την μειοψηφία  όταν μάλιστα είναι και “ισχυρη”.

ΣΚΕΨΗ 4η

Είναι λάθος του Δ.Σ να περιορίζεται στην εντελώς επιφανειακή ανάλυση του “προφίλ” των ερωτώμενων συναδέλφων (μέλη-μη μέλη) και να αγνοεί  ή να μην λαμβάνει υπόψην του μια σειρά από ‘αλλα ουσιαστικά κατά την γνώμη μου χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με το αντικείμενο της εμπορίας, την θέση τους  στην αγορά κ.τ.λ.

ΣΚΕΨΗ 5η

Είναι λάθος του Δ.Σ (και ίσως το σημαντικότερο) να μην λαμβάνει ουσιαστικά υπόψιν του ότι φέτος είναι μια άλλη χρονιά, εντελώς διαφορετική από κάθε προηγούμενη, από “γεννήσεως” εμπορικής δραστηριότητας θεωρώ.

Ο κλάδος μας και η κοινωνία ολόκληρη μόλις πριν λίγες μέρες βγήκαν(?) από ένα πρωτόγνωρο και παρατεταμένο lockdown με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους και τον καθένα ξεχωριστά.

Παρόλα αυτά το ΔΣ του συλλογικού μας οργάνου φαίνεται όχι μόνο να αδυνατεί να πάρει αποφάσεις ανάλογες της κρισιμότητας των καιρών αλλά  ούτε λίγο ούτε πολύ να προαναγγέλλει την πρόθεσή του να γίνει …..”δερβέναγας” στην προσωπική αγωνία αλλά και τον προσωπικό αγώνα επιβίωσης του κάθε συναδέλφου.

ΥΓ.

Και μια …”άποψη”…..

Θεωρώ ότι ο σύλλογός μας δεν έχει ανάγκη και δεν πρέπει να πορευτεί με…”ανακλήσεις” από τις ” εφεδρείες”.

Έχει ανάγκη να πλαισιωθεί ,να στηριχτεί, να μαζικοποιηθει και να “εκφραστεί” ….!!! μέσα από την ενεργή συμμετοχή περισσότερων και νέων συναδέλφων που με την ορμή ,το θάρρος τον αλτρουισμό και την νιότη τους θα πάνε τον σύλλογό μας ένα βήμα μακρύτερα.

Αρκεί εμείς να τους εμπιστευτούμε και αυτοί να το αποφασίσουν.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1130 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.