Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:23 πμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 16:56

Ιδρύθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλκιόπουλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα 51/11.06.2020 με το οποίο συνιστώνται 80 Πυροσβεστικά Κλιμάκια, που λειτουργούν για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών και μόνο, εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.

Μεταξύ αυτών και το  Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Χαλκιόπουλο του δημου Αμφιλοχίας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Αμφιλοχίας. Επισημοποιείται έτσι μια σημαντική εξέλιξη και ένα πάγιο άιτημα της περιοχής του Βάλτου.

Τα εν λόγω Πυροσβεστικά Κλιμάκια δεν διαθέτουν διοικητική αυτοτέλεια και στελεχώνονται από πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης και εθελοντές πυροσβέστες, που ανήκουν στην υπηρετούσα δύναμη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών – Σταθμών υπαγωγής τους.

Με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος ορίζεται το χρονικό διάστημα λειτουργίας τους.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1296 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.