Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:46 μμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 12:02

Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη  ολοκληρώθηκαν  οι εκδηλώσεις  για την  απελευθέρωση του Αγρινίου  (11η  Ιουνίου 1821).

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με  έπαρση της  σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη και  τέλεση της επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Σπύρος Αδάμης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τους Βουλευτές Γ. Βαρεμένο και Θ. Μωραίτη , τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Ν.Φαρμάκη,  εκπροσώπους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων,  συλλόγους  και φορείς της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της σημερινής ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η 11η Ιουνίου 1821  υπενθυμίζει  σε όλους το εθνικό μας χρέος. Η ηρωική πράξη των προγόνων μας αποτελεί  αναμφίβολα  σημαντικό εθνικό κεφάλαιο με πολλαπλή συμβολική αξία. Κυρίως όμως μας υπενθυμίζει ότι οι λαοί οι οποίοι  διεκδικούν  και δεν σκύβουν το κεφάλι κερδίζουν την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία τους. Οφείλουμε τιμή στους υπερήφανους προγόνους μας».

Διαβάστηκε 1234 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.