Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:13 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 22:08

Μείωση ΦΠΑ από 23% στο 14% – Φθηνότερα τα εισιτήρια στο ΚΤΕΛ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναλυτικά οι τιμές από τον αντιπρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, Γιάννη Τσεκούρα – Παραμένει σε χαμηλά επίπεδα η κίνηση λόγω κορονοϊού

Μειωμένες είναι από την 1η Ιουνίου οι τιμές των εισιτηρίων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, μετά την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η μείωση αυτή δίνει «ανάσα» σε όσους είναι απαραίτητο να μετακινούνται σε συχνή βάση με το ΚΤΕΛ, αλλά ταυτόχρονα μετατρέπει και την επιλογή της «χρήσης» λεωφορείου ακόμη πιο ελκυστική, κυρίως για την μετακίνηση από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Υπό κανονικές συνθήκες ήταν βέβαιο πως αμέσως μετά την μείωση αυτή το επιβατικό κοινό θα αυξάνονταν, αλλά με τα νέα δεδομένα και υπό τον φόβο του κορονοϊού η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την κίνηση του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, Γιάννη Τσεκούρα: «ο ΦΠΑ μειώθηκε από το 24% στο 13% με αποτέλεσμα το απλό εισιτήριο από το Αγρίνιο για την Αθήνα από 29,30 ευρώ να έχει μειωθεί στα 27 ευρώ, ενώ με επιστροφή από 50 ευρώ που κόστιζε στα 46 ευρώ. Για την Πάτρα το απλό εισιτήριο κοστίζει 9,50 ευρώ από 10,30 και με επιστροφή από 17, 70 πλέον 16,40 ευρώ. Η μείωση στον ΦΠΑ αφορά όλα τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, αλλά τα δρομολόγια αυτά και κυρίως των Αθηνών είναι αυτά με την μεγαλύτερη κίνηση».

Ο κ. Τσεκούρας αναφέρθηκε και στα δρομολόγια λέγοντας πως κατά το παρελθόν υπήρχαν και έκτακτα τις ίδιες ώρες με τα τακτικά, ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά τώρα πραγματοποιούνται μόνο τα τακτικά. «λ.χ. για την Αθήνα για τον μήνα Μάιο και μέσα στο κάθε δρομολόγιο υπήρχαν25 άτομα, ενώ αν συγκρίνουμε τον φετινό Μάιο με τον περσινό η μείωση που καταγράφεται αγγίζει το 70%. Υπάρχει προβληματισμός και φόβος στην κοινωνία για τον κορονοϊό και γι’ αυτό εμείς υποχρεώνουμε τους επιβάτες να φορούν μάσκα. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι συμμορφωμένοι με τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο υπάρχουν συμπολίτες μας που μόλις καθίσουν στη θέση τους και ξεκινήσει το δρομολόγιο βγάζουν τη μάσκα και δεν υπακούουν στις συστάσεις οδηγών και επιβατών. Παράλληλα, στα λεωφορεία μας ο αέρας είναι εξωτερικός και όχι ανακυκλώσιμος, ενώ συχνές είναι και οι απολυμάνσεις τους βάση υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Στο μεταξύ αυξήθηκε από το 50% στο 65% ο μέγιστος αριθμός των μεταφερόμενων επιβατών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ΚΤΕΛ, με ΚΥΑ που συνυπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης. Η απόφαση για τον αριθμό των επιβατών έχει ισχύ έως και τις 14 Ιουνίου και αφορά τα λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, τα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, τα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, τα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1429 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.